Tugceeeeeee1 Bebeğim 38+3 de doğdu. Doğum kilosu 3085 aradan iki üç gün geçti 2890a düştü bugün bir aylık oldu 3760 çıktı sizce iyi mi kilo alımı burda 1.300 gram alanları falan okudum az geldi bana ,😂😂😂😂
PatronBebek Tugceeeeeee1 benimki 1500 aldı benimki de normal seninki 900 almış oda normal bir başkasının ki 700 alır oda normaldir. Yani her bebek aynı oranda almıyor 💜
livanurvealpinannesi61 Tugceeeeeee1 her bebek aynı kiloyu almaz. Ayda 500 gr ve üzeri alıyorsa normaldir. Benim kızım ilk 1200 gr aldı oğlum 1700 gr almıştı bebekten bebeğe değişir bu.
Usnac1995 Tugceeeeeee1 Yani normal bence. Benimki de 3760 dan 3520 düşmüştü. İlk ay da 4800 çıkmıştı.
Kadifemsii Tugceeeeeee1 benim kızlar ilk ay 2 kilo almışlardı 😂 500 gr altına düşmedikçe gayet iyi kilo almış oluyorlar benimde sorunum 3. Aydan sonra kilo alımlarının aşırı düşmesiydi iki kızımda da aynısı oldu
Elvnkaratas Tugceeeeeee1 her çocuk farklı benim büyük kızım 500 gram almıştı ikinci bebeğim bugün 1 aylık aşısı vardı gittik 1500 gram almış her bebek farklı 3 kilo doğdu şuan 4 buçuk kilo
Kadifemsii Tugceeeeeee1 evet anne sütü ama dediğim gibi iki kızımda da 3. Aydan sonra sütümde azalma olmasada sanırım aynı beslenme şeklini devam ettirmeme rağmen besleyiciliği düştü . O dönemden sonra kilo alımları yavaştı
Elvnkaratas Tugceeeeeee1 sizinde 19 mayısta mı doğdu benimki de 19 mayısta 37+3 de doğdu erken geldi 3 kilo doğdu
Kadifemsii Tugceeeeeee1 kahvaltıda yumurta ve peynir çeşitleri gün içinde kuru meyve ve kuruyemiş bol su pilav tüketmezdim ama bulgur devamlı tüketirdim . Bol bol yeşil yapraklı sebzeler ve boza aşırı etkiliydi
Melitoo Tugceeeeeee1 38+5 te doğum yaptım. 3402 gram doğdu. 6. Gün kilosu 3050 ye düştü sarılık vardı kan uyuşmazlığından dolayı. 1. Ayda kilosu 3800 oldu. Doktor kilo alımı az mama takviyesi yap dedi. Mama karşıtı değilim ama sütüm varken mama kullanmayı doğru bulunuyordum. Bir hafta sonra tekrar kontrole gidip ölçüm yapacaklar ama çok fazla mama vermiyorum. Olduğum makalelerde kilo alımını doktorların mama kullanan bebekler üzerinden yaptıkları için yanlış olduğunu kilo alımı doğumdan sonra kaybettiği kilo üzerinden hesaplanacağı yazıyordu. Doktora göre bizim bebeğimizin kilosu 500 gram artmalıydı. Doğum kilosu üzerine ekleme yapıp hesapladı bunu. Ancak doğumdan sonra düştüğü kilo üzerinden hesaplandığında bebeğimiz 750 gram aldı oldukça normal bir kilo artışı. Bence biraz doktorlar ve internette yazan kilo takibi güven vermiyor ama yine de insanın kafası karışıyor. İlk bebeğim şu an ne yapacağımı tam bilemiyorum
Tugceeeeeee1 Melitoo valla bizimke bı doğum kilosu dan hesapliyo sonra ama bu kiloya düşmüştü diyorum onu hesapliyor garip yani. Dediğiniz gibi insanın kafası karışıyor. Mama verseniz bu seferde anne sütü+mamaya göre kilo alımına bakıp bişe diyecek.