mavi__27 simdi benim annem yillarca spiralle korundj. Hic sorun yasamadi hatta suresi dolan spiralina ragmen. Bende taktirdim ki spiral takilna kadar asla iliskiye girmedim. Ama doktorum bana 15 gun iliskiye girmek yasak
Demisti. Kontrole gittigimde spiralxe herhangi bir kayma olmadigini sorun olmadigini soyledi. Kontrole gittiniz mi herseyden once. Doktorunuza ve el isciligine giveniyormusunuz. Bosverin gerisini car car konusur insanlar. Ben polikistik over send ile buyudum. Ikk teshisi doktor koydugunda 20 yasinda falandim. Hemen yasmine baslamak istedim. Sen simdi bi dur dedi. Annen sen kizsin dogum kontrol hapi ne dicek dedi. Cevrede duyablar aaa cocugun olmaz sakin kullanma dicekler dedi. Ve tahmin edebileceginiz herturlu olumsuz yorum geldi. 3 ay sonra gittim ayh baslayin tedaviye iyi degilim dedim o esnada annemde kzimisti neden ilaci almadin diye bana 😅 neyseki gocmen genlerimiz klasik turk yapisina biraz aykiri 😅 demek istedigim disarida herkes konusur. Spirali korunma yontemi gormez ama geri cekilme daha guvenlidir. Hap kilo yapar geri cekilmede oyle bisi yoktur. Ha geri cekilme
Ile istemeden hamile kalinirsa o allahin takdiri sayilir
ama asla bunun bi korunma yontemi olmadigini kabul etmezler. Spiral %100 koruyor mu hayir. Her zaman risk var ama dogum kontrol hapi,kondom,geri cekilme spiralden daha fazla riskli. Ben asla ikinci cocugu istemiyorum olurda hamile kalirsam esime vazoktomi yomu gozumuyor banada kurtaj bu kadarda netim bu konuda :) ben basta yaptir dedim vazektomiyi. Beni 2. Cocuk icin kandirabilecegine inaniyor hala herhalde ki daimada soyluyorum es kaza bir hamilelik sonlandirilcak bunun kacari yok diye. Siz doktorunuza ve el isciligine guveniyorsanoz rutin kontrollerinizi ihmal etmeyinki kayma bazen sonrada olabiliyormus geriside artik birakin kendinizi anin tadini cikartin😀