Mucizeoldu Bebeğime püre vermeye çalışıyorum ama yutamiyo sürekli tikaniyo ters çevirip zor çıkartıyorum. Yutmuyo yabi yoğurt verince bı şekilde yiyo ama püre yok ben mi beceremiyorum bilmiyorum. Ne yapmalıyım sizce. Direk çorbadan başlasam yada muhallebi falan yapsam daha sulu ya yutması daha kolay en azından öyle alışır mi acaba? Meyve sebzeyi de suyunu sıkıp versem olur mu sizce 5 ay 26 günlük
yamans Mucizeoldu yaptığınız püreleri zeytinyağı ve su ile açabilirsiniz. Ben öyle yediriyorum. Bir de neyin püresini yaptığınız önemli benim oğlum patateste çok öğürdü yutamadı ama kabağı falan rahat yiyor ağzında ezerek
livanurvealpinannesi61 Mucizeoldu hemen ek gıdaya alışmasını mu bekliyorsunuz çok normal birşey bu. Sıvı muhallebi püre verirseniz öyle alışır.
Mucizeoldu yamans havuç, elma, patates, kabak, avakado denedim hiç birini tam yemedi. O ogurunce böyle nefesi tıkanır gibi olunca ben vazgeçtim korktum.
Basraaa45 Mucizeoldu öğürmesi normal önce ona alışmalısınız sonuçta süt dışında bişey yiyolar ilk defa verdiğiniz sebzeleri zeytinyağ su ile biraz daha sulu verebilirsiniz zamanla alışıyolar öyle hemen şapır şupur yemiyolar bu bir süreç
Mucizeoldu livanurvealpinannesi61 alışsın yutsun demiyorum bunu beklemiyorum zaten ağzından cikarmasi falan normal. Ben en azından nefesini tıkayacak kadar zorlanmasın istiyorum.
merkursavascisi_06 Mucizeoldu amaç tadım yapmak sonuçta çay kaşığının ucuyla verip besini almasını sağlayın yeterli ilk etapta. Bence çorbaya falab geçerek kolaylaştırmayın ilerleyen aylarda pütürlğ vermek daha da zor olacak iki üç hafta tam püreyi deneyip ondan sonra parçalı püre verilebiliyo damaklarıyla ezer. Siz karşısında ağız çiğneme hareketi yaparsanız o da alışır inşallah . Öğürmesi çok normal ilk kez yabancı bir şeyle tanışıyo korkmayın o açıdan. Kusmuyosa sıkıntı yok. Arkadaşımın bebeği aşırı kusuyodu ilk ek gıda verdiğinde
Mucizeoldu merkursavascisi_06 tak püre dediğiniz nasil yapılıyor? Ben çatalla olabildiğine ezip zeytinyağı ve annne sütüyle acarak vermeye çalışıyorum.
Betelgeuse_ Mucizeoldu ben de pure yapip vermistim yiyememisti sonra sulandirdim yani mesela kek yapinca nasil oluyor kivami onun gibi olsun
Mucizeoldu Betelgeuse_ bu yazılanlardan sonra sulandirdim yine tıkandı 🫠 ne bileyim nasıl halledeceğim ben bu işi 😄
merkursavascisi_06 Mucizeoldu onu kast etmiştim. benim kızım zorlanmadığı için ben sadece çatalla ezdim. Bazıları blenderdan geçirip pürüzsüz yapıyomuş ama onu pek tavsiye etmiyolar bebek alışıp pütürlü yemiyo diye. Ben bal kabağıyla başladım mesela kızım öğürdü yemedi onu başka şeye geçtim patatesi çok sevdi ama kabız yaptı diye devam etmedim böyle böyle deneyin yiyecektir sonuçta amaç tadım diline değmesi bile yeterli diyomuş doktorlar. Bi de 6 ay dense de bazı bebeklerin dil atma refleksi geç geçtiği için ek gıdaya hemen alışamayabiliyolarmış
merkursavascisi_06 Mucizeoldu bir de anne sütünü katmayın her seferinde, sadece gıdanın tadını alsın yavrucuk
Basraaa45 Mucizeoldu birazda bebeğe bağlı acele etmeyin benim bebeğimde hemen alışmadı çok pütürlü olmamasına dikkat ettim sürekli tadıma devam ettim kimi bebek var ki haşlayıp çatalla ezince hemen yiyo kimisinin uzun sürüyo ben suyunu yanında bulunduruyodum öğürdüğünde sakincd yiyebilirsin annecim sen bunu diyodum su veriyodum bi kaç kere daha deniyordum vermeyi zamanla öğürmeler azalıyo yemeye başlıyolar
Betelgeuse_ Mucizeoldu biraz daha sulandirin az az verin miktar olarak ve bir iki kasik yeter. Buyudukce daha iyi yiyecek tikanmadan 😊
Anr5155 Mucizeoldu kaşık dolusu veriyorsanız ondan öğürüyor olabilir pirinç tanesi kadar parçalar vererek başlayın damağıyla ezerek yesin merakı artar böyle.