Burcueliz Kızım bugün tam 8 aylık oldu kızamık aşısına 1 ay var daha ama çok fazla vaka var diyorlar hatta 2 çocuk ölmüş bu yüzden , çok korkuyorum nasıl koruyacağım kızımı , memlekete gideceğiz on gün sonra . Bilgisi olanlar lütfen yazabilir mi ?
Ankareniminannesi Kızamığı bilemicem ama oğlum 8 aylık el ayak hastalığı oluştu bir anda önce bacaklarında başladı sonra tüm vücuduna yayıldı ilk başta kimse anlamadı ne olduğunu 4 hastane sonrası el ayak hastalığı denildi. Aşırı yaygınmış ve ufacık bir temasla bulaşıyormuş. Doktorum bana dediği bebeklerden ve hamilelerden uzak tut parka falan götürme kalabalık ortama girme oralarda daha yaygın
123321123 Bizde 7 aylıgız bende aynı durumdayım yarın yola cıkacagım ve korkuyorum Allahım korusun bebeklerimizi, doktordan dinlediğim kalabalık ve havasız mekanlarda cok bulunmayın tavsiyesi olmuştı
Ankareniminannesi Hiçbir belirtisi olmadı akşam yattık sabah kalktık bacaklarında sivilce gibi kızarıklıklar oluştu bir 2 saat içerisinde bütün vücuduna yayıldı kaşınmaya başladı sonrasında direk hastaneye gittik normalde ateş ve kusma da yapması gerekiyor muş tu ama biz de belirtiler olmadı