Barbie_010 şuan kızım 2.5 yaşında . Biz de bu durumu kızım 4 aylıkken doktor kontrolünde doktor hanım farketti ve ilerlemiş bunu cerrahi işlemle açtrmanız gerekiyor dedi . Sanki ölümcül bir hastalığa yakalanmış öyle kendimi parçalamıştım ağlamaktan gözlerim şişmişti biraz da internetten araştırmıştım. Akşamına bakırköy devlet hastanesine randevu düşürmüştüm şans eseri . Ve götürüp açtırdık yani doktor eliyle açtı ufak bi kanama oldu . Zaman geçti 8 aylık falandı doktor kontrolünde bu farkedildi bu sefer krem verdi bu orayı açar ufak bi yapışıldık dedi . Ve kremi kullandım . Verilen Krem hormonlu oluyomuş kızımın vajinasında gözle görülebilir tüyler oluştu ve ilk çocuğumda kıyamıyodum bile sürmeye ya 2 ya 4 sürdüm sonra kremi araştırdım bu durum normalmiş direk kremi de kestim sonra 1.5 yaşında özel hastane de bir doktora denk geldim ama normal grip falan olmuştu gitmişken bu durumuda o doktora sorup birde onun düşüncesini öğrenmek istedim . Ve sordum ! Doktor bana açık açık herşeyi anlattı ben açtırmayı önermiyorum dedi açıldığı zaman tekrar kapanma şansı çok yüksek dedi eyer bebek çişini rahat yapıyosa çiş yaptığı deliği kapanmamışsa açtırmaya hiç gerek yok dedi . Çünkü bu yaşlarda ve sizin bulunduğunuz aylarda bebeklerin vajina kısmında sinir mi dedi damar mı dedi tam hatrlamıyorum ama ikisinden biri o bölgede bunlar olmadığı için incecik zar şeklinde sağ ve sol dudakcık kısmı birbirine yapışıyo dedi benim kızıma bakarak söyledi . Kızınızın şuan ki yapışıklığı , kızlık zarının deliğinin bulunduğu yer kapalı yani alt kısım oluyo . çocuğun burasıyla hiç bir işi yok regl de olmuyo zaten bu çocuk sadece şuan ki işlevi çişini yapması.
ama bu yukarıya doğru çıkar tam anlamıyla kapatırsa çişini yapamazsa açma işlemi şarttır ama şuan hiç gerek yok dedi hemde bebeğiniz bu anını unutmaz onda travma bırakırsınız demişti !
Uzun lafın kısası benim düşüncem gerçekten açtırmaya hiç gerek yok ilk çocuğum du 4 aylıkken keşke açtırmasaydım şuan bile elletmiyo içine bakamıyorum ilerlemiş mi diye . Bebektir unutur hatrlamaz diyoruz ama gerçekten bebek diyip geçilmicek . Çünkü unutmuyorlar 4 aylıkken açtırdığımda her altını açmam da kendini parçalıyodu ağlamaktan , nasıl altını kapatırım diye acele ediyordum . Şuan da 2.5 yaşında sadece 1 kere açtırdım 1 sefer de krem kullandım o gün bugün dür hiç bir işlem yaptrmadım kontrol ediyorum sadece , çişini yaptığı deliğin altına kadar kapalı vajinası . her sabah bezinin doluluğunu kontrol ederim bu kadar