Mehtapcavdar Merhaba hanımlar:) kızım 5aylik fakat anne sütü almadığı icin doktorumun tansiyesi ile ek gıdaya başladım kilo alımı yavas bu dönemde hem kilo alımına yardimci olabilcek hemde 5 aylik bebek icin tariflerinizi bekliyorum, Simdiden tesekkur ederim :)
Hazal21 Mehtapcavdar Kızım 5 ay 25 günlük bugün ilk çorbasını yaptım çevremdeki anneler bu çorbayı bebeklerinin sevdiğini söyledi. 1 tane patates 1 tane havuç birazda brokoli birazda pirinç ekledim. Güzelce kaynattım blender yerine süzgeçten geçirdim Deneye bilirsin 🥰
Glitter Mehtapcavdar ek gida adi ustunde ek gida. Kilo aldirmak icin verilmez. Emzirir gibi formul sutu eksik etmeyin, icindeki vitamin mineral cok onemli
Glitter Mehtapcavdar ek gida adi ustunde ek gida. Kilo aldirmak icin verilmez. Emzirir gibi formul sutu eksik etmeyin, icindeki vitamin mineral cok onemli
sevgice Mehtapcavdar makarnavitma instagram sayfasını oneriyorum. Keciboynuzu pekmezi var tamamen doğal bi incele istersen çocuklar bayılıyormuş ve kilo alıyormuş.
Mehtapcavdar Hazal21 ayni çorbayı sadece brokoli yerine kabak koyarak yaptim oyle de cok sevdi kızım tavsiye ederim :)
Mehtapcavdar Glitter formul mamaya tabi ki devam ediyorum ama bebegime yaramadigi icin midir nedir bilmiyorum 5 aydir kilo problemimiz devam ediyor bende ek gidalarda hem faydali hemde yarayacak seyler yedirmek istiyorum
Rabiasnr Benim kızımda 2 ay 17 günlük ve geçen gün kilosuna baktırdım 4.920 ben çok az buluyorum sizce nasıl hanımlar ben sürekli kafama takıyorum
Hazal21 Rabiasnr Canım sağlıklı olsunlar da kilo çok önemli değil bence. Benim kızım geçen ay 6.100 grdı doktorumuz normal dedi ama benim kızımın Maşallah boyu da uzun. Bence fazla takılmayın kilosuna eğer her ay düzenli kilo alıyorsa kilo kaybı yoksa problem yok demektir.
Mehtapcavdar Rabiasnr ayda 1kilo ideal diyor saglik ocagindaki hemsire benim bebegimde 3 kilo dogdu su an 5 aylik ama 6500 kilo bende sizin gibi az buluyorum boyuna gore kilosu iyi ama ayina gore az dedi dun doktorum
Mehtapcavdar Hazal21 elma haşlayip cam rendeden gecirip onu veriyorum icine cok az muz rendeliyorum bazen kendi mayaladigim yogurtla karıştırıyorum yarim elmayi 1gunde anca bitiyoruz :)
Glitter Mehtapcavdar aman napiyorsunuz. Bebek her ay 1 kg alsa 1 yasinda 15-16 kg olur yani obez. O dediginiz ilk 3 ay icin gecerli. 3 aydan sonra aylik 200-600 gr normal. Once doktorunuzu degistirin, belkinde kullandiginiz formul sut markasini degistirebilir
Hazal21 Mehtapcavdar Benim kız elma yemiyor ya rendeleyip tülbentten geçirdim suyunu içer diye onu içmedi muzda yemedi 😒😏
Mehtapcavdar Hazal21 1hafta sonra tekrar denersiniz benimki de yoğurdu sevmiyordu kusacak gibi yapiyordu yerken 1 hafta sonra tekrar verdim alıştı simdi yiyor
Hazal21 Mehtapcavdar İnşAllah yer canım yoğurt falan asla yemiyor zorla 1 2 kaşık veriyorum. Ama bi kaç defa kaynımın kızları ben yokken bizim yediğimiz yemeklerden vermiş onları yemiş duyunca çok kızdım nasıl verirsiniz diye laf etti kaynanamlar ne olacak biz çocuklarımızı böyle büyüttük hiç onlara özel yemek vermedik diye 😏
Mehtapcavdar Glitter kizima doktor kontrolunde mamaya baslamistik hastanede aptamil verdiler bende aptamile devam ediyorum ama kilo problemimiz dedigim gibi hep vardi bebelac cok oneriyolar onu denicem bu ay insallah o fayda eder
Mehtapcavdar Hazal21 bende cok karşılaşıyorum kaynanam da kendi annemde benden habersiz yediriyolar benim kiz da yiyor ama biz bisey söylediğimizde aliniyolar ben artik ses etmiyorum sağlığı yerinde olsun da onlar da torunlarina zarar gelsin istemezler heralde
Mehtapcavdar Hazal21 kizima doktor kontrolunde mamaya baslamistik hastanede aptamil verdiler bende aptamile devam ediyorum ama kilo problemimiz dedigim gibi hep vardi bebelac cok oneriyolar onu denicem bu ay insallah o fayda eder