Helin05 aslinda bu soyledigim sadece dogu bolgesi icin degil, istanbul basta olmak uzere bir kac il disinda her sey gelismemis ulkemizde malesef. Mardin dogu bolgesinde oldugu icin belirttim. Gelisimden kastim insanlarin kulturel seviyesi giyimi de degil. Kentsel gelisimden bahsediyorum. Turkiye de yatirimlar İstanbul a yapiliyor. Diger illerimiz bir cok firsattan, luksten yoksun. Ornek vereyim; istanbul da yasayan birinin ulasabildigi firsatlar, vizyon, luks hep yuksektir. Cocugunu okula vermek istediginde sayisiz egitim kurumu vardir. Devlet ozel ayri ayri. Kurslara vermek istese yine bin bir turlu kurum ve secenek vardir. Hastaneye gidecek olsa yine adim basi hastaneler vardir. Avm ler , kultur sanat etkinlikleri, tiyatro sinema , akliniza gelebilecek her sey. Ama bir Anadolu kentinde bunlarin sayisi cok azdir secenek yoktur. Tercih etme luksleri yoktur. Bu uygulamada , ’bulundugum yerde , coxugum icin spa merkezi yok, oyun evi yok" diyene cok rastladim. Arkadasim Ordu da yasiyor. Sunnet icin doktor arayisindaydi. O kadar secenek yok ki, bir doktor bulmus uzun bir yolculuga cikmis ona gitmek icin. Bir keresinde Bolu da sonbahar tatiline gitmistim. Oglum ateslendi. En yakin hastane 60 km. Ozel devlet fatketmeksizin. Dedimki burda yasayan insanlarin basina acil bir sey gelse, hastaneye gidene kadar ölur belki de. Bir de cocuk acil bolumu bile yoktu. Yetiskinlerle ayni yerden islem yapiliyordu Guya Bolu guzel bir marmara bolgesi sehri. Aslinda benim kastim bu gibi seyler.