Merhabalar. Bebeğim 18 aylık. Bebeğin hazır olması gerekir ilk başta. Daha sonra annenin kesinlikle çok kararlı olması şarttır. Benim bebeğim hazırdı ben hazır olamadığım için başlayamamıştım. Kendimi toparladım ve başladık.Tuvalet eğitimine başlamadan önce aylarca “tuvalet iletişimi” yaptık oğlum ile. Daha sonra “tuvalet eğitimi” için karar verdim. Oğlum bezli iken günde ortalama 6 bez değişiyorduk bunların 3ü kakalı 3ü çişli. “Kaka” demeye 12. Ayda başlamıştı. Bezden aşırı rahatsız oluyordu. Taktırmak istemiyordu. Sabahlara kuru kalkıyordu. Çişini tutabilmeye başlamıştı. Banyoyu tuvaleti çok seviyordu. Şifon sesinden vs korkmadı hep alıştırdım. Nihayet Pazar günü tuvalet eğitimine başladım. Bebeğim 18 aylık, bugün 6.gün. günde 1 kez altına kaçırdığı oluyor. Kakasını yaptığında asla tepki göstermedim ilk günler sağa sola yaptı diye kızmadım. Kakasına dokunmasına izin verdim. Çişine ellemesine izin verdim. Bazen Banyoya gitmek istemiyor Bazen de kendi gidip tuvalete yapıyor. Anladım ki bişi demeyeceğim çişin var mı dediğimde inatlaşıyor. Bende söylemiyorum. Tuvalette kaka köşesi yaptım. Tuvaleti tamamen kendisine göre ayarladım. Duşu iptal edip duş camlarını çıkarttık. Duş bataryasını iptal edip çıkarttık. Çamaşır makinesinin fişini çektik aşırı oynayıp çalıştırıyordu hep. Dolap kapaklarını kilitledik. Klozete ise kilit taktık. tuvaletin kapısı hep açık ışıkta hep yanıyor. Ne zaman isterse o zaman gidiyor benim de aklım kalmıyor. Kendi klozeti var ufak ona henüz çiş veya kaka yaparken pek oturmak istemiyor. Bende duş alanının içini kaka köşesi yaptım yani zemine yapmasını istedim oraya komple su geçirmeyen bebek altlığı serdim onun üzerine yapıyor benim içinde pratik oluyor. Gündüz uykularında altını bezlemiyorum. Geceleyinde bezlemiyorum. Kaka saatlerini biliyorum ne zaman yaptığı bi bakıma rahat oluyor. Şuan sabrediyorum. Tamamen tuvalete alışana kadar ilk günler yeter artık dedim dayanamıyorum dedim bırakacağım dedim ama yapmadım devam ettim ilk 3 gün gerçekten zor geçiyor o günleri atlatırsanız yavaş yavaş devamı gelecektir.