Merhaba güzel anneler benim 15 aylık bir oğlum var daha önce yine bu tarz bir post yayınlamıştım ben oğlumun bir kaç hareketinden şüphe duyduğum için çocuk psikiyatrisine götürdüm hem psikiyatri hem gelişim uzmanı gördü inceledi 2 hafta felan oluyor ben otizm olmasından çok korkuyorum ancak otizm olabileceğini düşünmediklerini söylediler göz teması var dediler nebiliyim sorular sordular vs yürümesine baktılar oyuncak küpleri bardak içine attırdilar vs oğlum zaten ismine canı isterse bakıp canı istemezse bakmıyor mesela al mama oğlum diyinve hemen bakıyor başka odadan seslenince geliyor egerki bı işle meşgul değilse ablası ile oyun oynar yani oyundan kastım ablası ona geliyom geliyom der o kaçar kahkahalar atar babası eve gelince sevinir ablasını kıskanır biberonunu görünce direk sevinir hemen ihh ihh dye ağlamaya başlar eline al diye uzattığını şeyleri alır elindekini istersem elimi uzatıp verir sosyal gülümseme var aynı zamanda çok utangaç alışıncaya kadar fazla yaklaşmaz birisi kucağına alırsa direk kafasını omzuna koyar utangaçliktan vs geleleim yapamadıklarına şu nerde bu nerde diyince bakmıyor bilmiyor şunu getir diye dediğim şeyleri getirmez anlamıyor 🤷🏻♀️anne baba demiyor sadece babildanma var dededede mamamma babababab gibi alkış yapmayı bilmiyordu yeni öğrendik artık yapıyor vallahi günlerdir örnek düşün düşün kafayı yiyecek gibi oluyorum inanın normalmi geç mi öğrenecek herşeyi yoksa çokmu geride kaldık Allah korusun otizm varmı şaştım kaldım sağlık ocağındaki doktorada sordum oda zannetmiyorum sosyal gülümseme göz teması utanma var dedi zamanla öğrenir cok üstüne düş dedi ama benim stresim onada yansıyor sanırım yinede fazla içim rahat etmiyor başka doktora da mı götürsem yoksa 18 ayı mi beklesem bebeği bunları geç yapan varmı aranızda bizimle aynı ay olan bebekler nasıllar bana bir akıl verin