Pinkpurple iki ölçüm arasındaki kg farkını gün saysıına bölerek günlük alması gereken gramı bulabilirsiniz. Şöyle ki, bence hemşire sözü ile hareket etmeden önce beslenme uzmanı da olabilen bir pediatrist ile görüşün. Örneğin, benim bebeğim 3205 doğdu, 2960 ile hastaneden çıktık, 5. Gün kontrolğnde 3010 gram idi ancak daha sonra depresyonda depremdi derken kg verdiğini fark ettim ve 2900 e dek geriledi. Huzursuzlanmadı, ağkamadı, emdi. 2900 olunca doktoru hemen mama dedi, önce emzir eemxirme üstüne de 60 CC mama dedi. Her ne kadar kilo vermesi hele hele de doğum kilosunun altına düşmesi istenmeyen bir durumsa da, o kadar çok mama istemediğim için hemen bir emzirme danışmanı aradım. Bir pediatrist ile başladık ki sonradan kızımın doktoru da halen kendisi.. mamayı kesmedi ancak programa oturttuk, ilk etapta 453 şeklinde verdik, gerekirse bir iki seans daha ekledik veya 30 CC bey 44 CC olarak değiştirdim anlık duruma göre. Kilo alımı başladı ancak minimum miktarda. Yani günlük 15-30 Gram alması gerekir dendiği dönemde benim kızı. 17 gram aldı mesela.. en fazla 22 gram aldı günlük. Ancak her bebeğin kendine özel bir çizgisi var, sağlığı yerinde, keyfi yerşnde, zaten minyon da bir kız, dolayısı ile belki ek gıda ve gıda döneminde değişir ne olur bilinmez ama fazla kilo almadığını kabul ettik. Tüm gelişimleri tüm sağlık bulguları ve izlemleri nırmal. Pediatristimiz de kızımın çizgisinin bu oldupunu söyledi illa ki yaşıtları şu kadar kilo da o da öyle olsun diye bir şey yok tabii ki sınır altında kalsa idik müdahale ederdik ama kilo alsın diye mamaya abanmadık. Bugün hala mama alıyor ama 360 CC şeklinde genel olarakö bazen anlık meme redleri oluyor, o anlarda tek seferde 120 CC verdiğim de oluyor ama genel çizgimiz belli. Dolayısı ile üç aylık çocuk şu kiloda olacak hadi mama asla dedi doktor, yaşıtlarını yakalamak zorunda değil. Zaten eğer ki günde 30 Gr ve üstü alsa idi orada da müdahale etmek lazımdı dedi örneğin. Siz bu konuda uzman bir pediatrist ile görüşün bence..