Ceydizen Merhaba kızım 1 hafta sonra tam 10 aylık olacak ama hala sürekli ıııı layarak kendini anlatmaya çalışıyor bu aylarda mama baba dede su vb şeyleri söylemeleri gerekir diye duymuştum bir iki kez ba ba ba diye heceledi bir iki kez de ma ma ma diye başka da hiç bir şey çıkmadı ağzından ilk çocuğum olduğu için tecrübesizim bilenler cevap verebilirse çok sevinirim
Rumeysaerva Ceydizen valla benim oğlum 6. Ayda başladı baba mama dede felan demeye ama o zamanlar bilinçsiz diyordu 10. Ayda da anne baba mama bunları evet bilinçli söylüyordu ama yani her acıktıgında da mama demiyordu anca öğün saati biraz geçip çok acıktıysa mama diye aglıyordu
nazli-06 Ceydizen benım kızım 5aylık fılandı an nii, ann neee gbı sesler cıkarıyordu, tam 7.ayda dededede, tetete, kkkkkkk, ebebebe gbı sesler de cıkarmaya başladı şuan 8 aylık bababa cok nadır soyluyor bırde keyıflı keyıflı bağırıyor.
Aras210922 Ceydizen benim oğlum 9 aylık hiç ağzından ba ba mama bu tür hiç bişey duymadım bir kere hede dedi ama devamı yok halbuki o kadar da konuşur kitap okurum bu aylarda dediğiniz gibi bi çok kelimeyi söylemesi gerekiyor ama bilmiyorum bende kaç zamandır kafaya taktım bunu niye demiyor diye 😣 ağzına oyuncak götürdüğünde kendince sesler çıkartıyor ama kelime olarak değil
Ceydizen Rumeysaerva ben 9. Ay kontrolünde doktora sordum bir sıkıntı yok bence dedi ama benim çevremde bugüne kadar gördüğüm tüm bebekler 10. Ayda su baba mama dede diyordu
Rumeysaerva Ceydizen her bebeğin gelişimi farklı bi bakmışssın söylüyor☺️ bazı çocuklar geç konuşuyor bazılar erken misal benim oğlum baba mama dede anne anneanne hatice zeki dayı teyze hadi gel su of havhav miyav gibi kelimeleri söylüyor bay bay alkış gel gel onları da erken yaptı ama 9 aylık emekledi tutanarak yürümeye başladı ilk 5 adımı 11 aylıkken attı ama sonra yürümedi suan 13 aylık 2 haftadır artık bağımsız yürüyor evde dışarda da yürüyor ama acele ediyor düşüyor yürümesi biraz gecikti yani diğer şeylerine göre yani hepsi farklı oluyor seninki de yakında der hiç takılma😇