Gril13 her seferinde kusması oluyorsa ya reflüsü var ya fazla emiyo ya fazla mama yiyordur.
Yada mevcutta kullanıyorsanız mamanızda kusturuyordur. Benm bebeğimde 2 aylık kullandığım 3.mama markası, ilki gaz kusma ikinci kilo aldırmama 3.mamada ilk kutusunda değil 2.kutusunda ishal yaptı mesela.
Malesef ki her bebekte aynı olmuyor mamalar.
Bana gaz yapan size ishal yapabilir o yüzden mama konusunda marka olarak bilinçlenin ama en güzeli deneyerek görebilirsiniz. Doktor kontrolünde kilosu boyu baş çevresi iyiyse siz düzenli beslemeye devam edin benm bebeğiminde kilo alımı yavaşladı meğer son aldığım paketi kullanalıdan beri ishal meğer mamadanmış. O ishalde bebeğimin kilo almasını engelledi muhtemelen.
Bu süreçte maalesef tek seferde mamayı tutturamıyoruz hep deneyerek öğreniyoruz.
Bebeğinizin doyduğunu siz daha iyi gözlemlersiniz normalde 60 cc veriyorsanız bir saatte 30 30 verin birde öyle deneyin belki bi anda içerken hızlı içip gazlanıyorda olabilir gazını yaparken ıkınmasıyla kusabilir bende yaşadım bunu. Keşke kilo aldıran o mamayı size söyleyebilsem ama malesef her bebekte aynı olmuyor. Ben bebelac kullandığımda hiç kilo aldırmadı, arkadaşım kullandı maşallah çok güzel kilo aldı. Birde doktorunuzun önerdiği mamayı deneyin/ şikayetinize göre oda yönlendirir benimde yarın kontrolüm var ve doktorumun önereceği mamayı deneyeceğim. İyi gelirse sizede yazarım inşallah iyi gelir sizede