Tugbanur26 Bugün ek gıdaya geçtik yogurt ile başladım başka neler yapabilirim kafam çok karışık neler yedirebilirim nasıl yapıyım bogazına takılır die cok korkuyorum desteğinizi rica ederim
Whitewomen35 Tugbanur26 Kaçıncı aydasınız bende ek gıdaya geçeceğiz ne yediricem ne yapıcam çok kararsızım :/
Tosbikannem Tugbanur26 @pastel.evim instagram hesabım storylerde ara ara yaptığım ek gıdaları paylaşıyorum arkadaşlarım çok istiyordu faydalanıyorlar bak istersen bir de doktorum püre olarak verme biraz katı var böğürse de bişi olmaz püre verir isen ileride sorun yaşarsın şimdiden alışsın Damak ları keskin olur bebeklerin demişti
Symugr Tugbanur26 Bizde 5.5 aylıgız yeni başladık yogurt verdm. havuç patates kabak püre haline getirp cok az zeytnyag koyup veriyorm sebzeleri. Avakadoyu çatalla ezip icine cok az zeytnyag ve sütümden damlatıp verdm. ☺️
Tugbanur26 Whitewomen35 bugün 6 aylık olduk 5 doldu inan benimde çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum korkuyorum
ADGA-41 Merhabalar bnde ilk yoğurt ile başlayacam şah var doktorum 5.5 aylıkken vermeye başla dddi yoğurt ve sebze ile başla üç gün kuralı yap yoğurt sevmezse meyveli yapabilirsin ısrarcı da olmamak lazım sonradan yiyorlar dedi
Tugbanur26 ADGA-41 meyveli yaparsakda üç gün kuralı olmuyor hangisinin dokundugunu bilemeyiz ki bide benim sütüm gelmedi 1 cay kaşıgı zor geldi mama da şişirdi kızı mamayı azlt ek gıdaya yogunlaş dedi ne yapcam bilemedim vallaa
Tugbanur26 Tosbikannem takip ederim tabiki teşekkür ederim biraz katı mantıklı ama bogazında kalacak die cok korkuyorum
Tosbikannem Tugbanur26 hayır ne çok püre ne çok katı arasında birşey ağıza gelince hemenn damağım ile ezebileceği şekilde olsun bebeğim ilk 1 ay yadırgadım ama sonrasında sorun yaşamadım çok şükür kuzenim püre olarak gitmişti bebeği 8 aylıktı hala sebzeye geçememişti
Tosbikannem Tugbanur26 doktoruma güvendim 6 ay da blw yapan anneler var ona cesaret edemedim gerekte duymuyorum zaten biz nasıl zamanında yemek yemeyi çatal kaşık tutmayı öğrendiysek bebeğim de öğrenir 9. Ayımıza günler kaldı belki yavaş yavaş blw başlayabilirim zaten emziriyorsanız Damak kısmının sert olduğunu hissedersiniz küçük küçük parçalar verdim kaşık ile lokma bitene kadar birşey vermedim refleks olarak çiğniyorlar zaten
Symugr Tugbanur26 evet yiyor ama bizm braz kusma problemimiz var yedkten yarım saat snra braz kustu bn yine de tadımlara devam ettiriyorm☺️
Tugbanur26 Tosbikannem yok bende süt gelmedi emmesi red etti mamaya alıştı hastanede sarılıkdan yattıgı için
Tosbikannem Tugbanur26 anladım geçmiş olsun dediğim gibi ben minik lokmalar verdim ama püre değildi çok katıda değildi deneyin isterseniz en fazla böğürüyorlar o da normalmiş doktorum söyledi süt ya da mama emiyorlar aylarca yabancı katı cisim ile karşılaştıklarında normal korkmayın dedi hep buharda haşladım çatal ile ezdim verdim ilk zamanlar
ADGA-41 @Tugbanur26 doğru ama meyveleri püre haline getirip öğle yap sonra onlar alerjı yapmadı yoğurdu bu sefer ole yedir dedi yani yoğurt yemezse zorlamayın sonra yer dedi doktorum meyveyi denedikten sonra yoğurdun içine kat denek istedim üç gün kuralı onmli tabiki hepsi ayrı denenmeli