Bereninannesi__ Kızlar kızım 4 ay 22 günlük kafasının arkasında düzleşme oluşmuş sürekli olmamak kaydıyla sıkça sırt üstü düz yatırmaktan oldu sanırım bebeği bu durumu yaşayıp sonradan şekli düzelenler oldu mu aranızda çok kafaya takıyorum bişey olur mu 😔
Bebegimveben1_ Bereninannesi__ bunun için yastıklar var e bebekte satılıyor içinizin rahat etmesi için ondan alın
de25 Bereninannesi__ evet bizim kafası öyle şimdiden yan yatır ben çok pişman oldum hep sırt üstü yatırdığım için Ama kafa yastığı var ondan al kullan düzenliyor aksi takdirde beyin gelismiyormus doktor öyle dedi bana
alintugce34 Bereninannesi__ düz kafa yastıklarımı doktorlar önermiyor Bende hep sırt üstü yatırdım suan kendısı dönüyor kafa sekılı degıstı
gecekusu_- Bereninannesi__ bebeğim 3 aylık ben sırt üstü yatırıyorum ama kafasını sürekli sağa sola çeviriyorum sizde çevirebilirsiniz çünkü kafa yastığını doktorlar önermiyor diye duymuştum tabi ne kadar doğru ne kadar yalan bilemem
Bereninannesi__ Bebegimveben1_ peki onu kullansam kesin etki eder mi düzelir mi bunu niçin soruyorum yenidoğan dönemden itibaren kullanılması gerekiyor ya aslında geç kalmış mıyımdır kullanmak için o yüzden sordum
Bebegimveben1_ Bereninannesi__ hayır çünkü hala bebeğinizin kemikleri yumuşak olduğu için geç olmadan kullanın yanlış hatırlamıyorsam 9. Ayına kadar kafa şekline dikkat etmek gerekiyor ki bozulmasın diye 9 dan sonra düzeltmek daha zor olur benim bebeğim 3. Ayına girecek bende daha yeni aldım
Benanneoldummm Bereninannesi__ geç kaldığımızı düşünmüyorum yastığı e bebekten almayın bizim doktor onu değiştirtti bence o aptal yastaık daha çok düzleşirdi
Bereninannesi__ de25 siz böyle dediniz şimdi de bunu kafaya takarım ben ya teşekkür ederim yan yatırıyorum inşallah düzelir
Biz3kisiyiz_ Bereninannesi__ ben kızıma 2 tane düz kafa yastığı aldım asla yatmadı kafasının arkası hafif düz sağ taraf özellikle. Doktorumuz her ay kontrolünde de bakardı çocuğu biraz sol tarafı yatırın diye yok yatmadı asla şuan yaşına gircek daha iyi gibi eskiye göre belki saçları uzadı ondandır 🙈 doktorumuz da kız zaten saçları var bişey olmaz kapatır dedi 😂 yani bende ilk zamanlar takiyordum ama napayım yatmadı 🤷♀️ beyin gelişimi falan da öyle birşey bahsetmedi hiç doktorumuz.