Busraecrin Bizde yeni yeni başladık 6. Ayında. Bazı doktorlar 5 5.5 ayda başlatıyor ama bizim doktorumuz 6. Ay demişti bende beklemiştim. Şimdilik tadımlık yapıyoruz henüz 3 gün kuralı ile. Bende çok stres oldum kafam karıştı hala da öyle gerçi bir düzen kuramadım tam 1 hafta oldu çünkü daha. Önce meyve(elma,armut) dedi doktor biz de sonra sebze(kabak,havuç,patates) en son yoğurt dedi alerji riski yüksek diye. Sonrasında işte muhallebiler yumurta sarısı fln demişti. Önce ben elma verdim 3 gün boyunca arttırarak yani ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün de 1 yemek kaşığı şeklinde. Bu arada çoğu yerde meyveyle başlarsa sebze yiyemez sebze-yoğurt-meyve öneriyorlar ama siz bilirsiniz bunu ben doktoruma uydum yiyen çocuk her türlü yer diye düşünürek. Neyse sonra 3 gün armut verdim yine aynı şekilde. Şu an en iyi verilecek başlangıç için en iyi iki meyve. Sonra havuca geçtim dün ben tek tek vericem sebzeleri sonra kombine yaparım havuç-patates gibi ya da 3 lü karışım. Doktor aslında havuç-patates demişti 2 li yani çoğu belki böyle ama ben tek tek tatlarını ayrı alsın istedim. Dün öğlen elma-armut karışımı verdim öğlen akşam üzeride buharda havuç pişirdim az zeytinyağı döktüm kabız olmasın diye verdim. Bugün de elma-armut yaptım azıcık muz ekledim azıcıkta zeytinyağı muz kabız yapmasın diye önlem alıyorum sebzelere de dökücem. Birazdan da havuç vericem yine. Havuç bitince patates vermeyi düşünüyorum sabahları yine meyve karışımları. Sonra yeşil kabak balkabağı taze fasulye veririm. Sebzeler bitince yoğurta başlarım sebzeleri de kombin yaparım havuç-patates-kabak gibi. Sonra yavaştan da yumurta sarısı peynir(lor ve labne ev yapımı) ve Muhallebilere geçerim. Tarif kitapları aldım ordan da hepsini tattıktan sonra tarif yapar veririm ztn acelemiz yok 9. Aya kadar tadım şeklinde daha çok zaten.