Ecea0202 4 aylık oglum var cogunluk mama yiyiyor sütüm yetersiz oldugu için dr kontorle gittigimizde 4.5 aylık oldugunda ek gıda basla dedi , patates püresiyle başlayanlar varmı endişede kaldım açıkcası ilk bebegim
rainak Ecea0202 ben 4 ay 20 gunlukken başladı sırf mama yediği için dr başla dedi banada. Tadimlarla başladık 3 gün kuralı ile hala tatmaya devam ediyoruz.
menek16 Ecea0202 oglum da mamayla beslendi ama iki doktorumuzda 180 gün dolunca başlattı sindirim sistemi 180 gün itibariyle hazır hale geliyor bence bekleyin zaten bi ömür yiyecek yemekleri yok ben başlayacağım derseniz de biz yogurt sebze meyve olarak 3 gün kuralını aksatmadan başladık
Show_must_go_on Ecea0202 Bende sütüm az olduğu için çoğunluk mama veriyordum dr 5. Kontrolünde 1 hafta sonra başla dedim tadımlarla başladım. 3 gün kuralı işe yoğurt- kabak-havuç- patates diye ilerledim patates havuç gibi pürelerin içine ezdikten sonra biraz zeytinyağı koyun ama kabızlık yaşamaması için
Ecea0202 Show_must_go_on banada öyle dedi 1.gün cay ks 2.tatlı ks 3.ymk ks seklinde ilk patates sonra kabak
Sekerpare_ Ecea0202 Doğduğundan beri sadece anne sütü alıyor. 5 ay bir haftalık 6 aylık da olsa ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorm eski usül gideceğim anne sütü ekstra sadece tadımlık ek gıda annelerimiz gibi. Oğlumda ne çektim bunda öyle yapmayı düşünmüyorum
Keremikobayky Sekerpare_ benim doktorumda 6dan önce ağzına değdirme bile yapma 6dan sonra tadım yaptır 3 gün kuralı ile 9dan sonra ek gıdaya tam geç dedi
Show_must_go_on Ecea0202 Bazı doktorlar faklı başlangıç önerebiliyorlar bize verdiği takvimde yoğurt ile başladı sonra sebzeler meyve en son şeklindeydi meyveyi ilk yerse sebze sevmez diye
Keremikobayky Ecea0202 ilk 6ay bebeklerin bağırsak yapılrı sadece anne sütü ve formül mama için uygundur. 6aydan sonra tadımlara geçilmelidir 9dan sonra ek gıda ağırlıklı beslenmelidir.
Sekerpare_ Keremikobayky Bende o kafadayım canım Oğlumda mecbur 4 aylık iken geçtim ağır corona olmuştuk ne emdi ne biberon tuttu özel ve devletteki doktorlar demişti ek gıdaya geç rezil oldum doğru düzgün gelişmedi çocuk. Bıktı ek gıdadan da. Eskiden anneler anne sütü verirmiş sonra kendi ne yerse ağzına değdirirmş ama bu 6 ay değil daha geç oluyormuş. Annem diyor ben öyle yaptım hepiniz topaç gibi idiniz bakalım kızımda öyle yapacağım
Cemosss Ecea0202 valla 6 aydan önce ben su bile vermeye korkuyorum bizde 4bucuk aylıgız suan. Baska bi doktora daha sorun isterseniz ben tek doktora baglı kalmıyorum
Keremikobayky Sekerpare_ kayınvalidem eşime anne sütü olduğu halde küçücükken herşeyi yedirmeye başlamış düşün bamya gibi çekirdekli hazmı zor lifli gıdayı 4. Aylıkta yedirmiş ve bunu marifet gibi anlatıyor eşim 38 yaşında tanıdım tanıyalı bağırsak problemi var sonbaharda divertikülit ameliyatı olucak bağırsağının ⅓ü gidiyor
1tostos22 Ecea0202 bebeğimiz ay olarak küçük zaten sindirim enzimleri tam olarak gelişmemiştir birde patatesle başlarsanız kabız olmaz mi ? Doktorunuz mu bu şekilde söyledi.