Bir gun buraya bunlari yazmak icin girecegimi bilmezdim ama insanin gercekten anlaticak akil alicak kimsesi olmayinca mecbur kaliyo uzun olucak anlaticaklarim simdiden kusura bakmayin...
Olay aslinda surada basliyo 2016 eylul ayinda evlendim kaynanam kardesinden nisan ayinda odemek icin 10 bin tl borc almis adam bankaya oducegi parayi kayinvalideme verdigi icinde nisan ayinini gecmemesini istemis hakli olarak esimin ailesininde bi arabasi var ailede baska ehliyeti olan yok arabayi bi tek esim kullaniyo nisan ayi gelince parayi bulamadiklari icin arabayi sattilar banada dugunde 4 tane altin bi tane set takilmisti ben borc istediklerini bildigim icin altin takmasinizda olur dedim ama kabul etmediler en azindan buyuk geline ne taktiysak sanada onu yapalim dediler tamam dedim araba satilirken vergi borcu falan varmis iki yillik kaynanam esime altinlarin birini versin brn ona yaparim arabanin borclarini ode satalim borcumuzu odeyelim dediler tamam dedim verdim o arabadan ceplerine 12 bin tl para kaldi onada bi sahin alalim araba lazim olur dediler aldik kaynanam arabayi gorunce ben buna binmem dmeye basladi iki ay ya gecti ya gecmedi arabayi satip ustune ekleyip araba almaya karar verdiler ama ailede kredi borcu olmayan tek kisi benim esim (evlenirken kredi cekemedi kirmizi cizgisi mi ne varmis suresi dolcak daha sonra demisler ) esim kredi cekti ortak araba ya sozde hepsi biraz biraz para koyup oducekler krediyi ama hic oyle olmadi eve gelen tek maas zaten cebimize girmeden ucuyo para eve alisveris yapilmiyo dolaba fare dusse kafasini yarcak gunler yani ama kredi gunu gelince kimse elini cebine atmiyo bide ustune arabanin surasi yaptir burasini yaptir ben vercem parasini diye kaynanam surekli konusuyo esimde yaptiriyo kredi kartlari falan doluyo baktik bunlardan para falan cikmiyo ama esimde akillanmiyo tabi bu arada dara dustuk iyice kaynanam ben veremicem idare edin altin bozdurun olmadi bende bikac aya duzluge cikcam altinlarin parasini veririm demeye basladi bu seferde mecbur iki bilezigimide ona verdim ama hic bir sekilde maddi olarak rahatlamiyoruz bu alinanan arabaninda bi seyine bahane buldu kayinvalidem oda satildi bi kismi esimin gecikmis kredi borclarina verildi kalan parada olunca bu sefer kaynanam esime kalan para senin olsun istersen araba al ustune yap biz karismayalim dedi esimde atladi tabi bu fikre bi araba begendi orta halli bisey ama 5 bin eksik var kalan bilezigimde ona gitti ayni zamandan babamdan 3 tane cumhuriyet borc almis esim 3 5 ayda boyle zar zor atlatik derken hamile oldugumu ogrendim sat arabayi ode butun borclarini bebek gelcek ne yedirip icircez neyle giydircez kiyafet alcaz diye kavga ettim arabayi satmaya kalkinca kaynanam istemedi bi sefer araba hepmizin arabasi oldu borc odemeye gelince ortada yoklar ama goz boyamak icin iki ay krediyi onlar odedi iki ay sonra gene yok bizde para demeye basladilar bizde arabayi sattik bankaya krediyi kapatmaya gittigimzde bide ne goreyim esimin 5 tane kredisi var sikistikca 2 bin 3 bin kredi cekmis parca parca bi kismini kapatabildik kucuk meblaglar kaldi onlarida aydan aya odedik bitirdik 6 ay gecti ben rahatsizlandim hastaneye kaldirdilar hastanede 3 gun yattim 8 aylikta hamileyim hala o 3 gun icinde esim gene kredi cekmis araba almis kaynanam gece beni ariyo ben hastanedeyim araba aldik diye haber veriyo esimi istedim telefona eger bir kurus o krediye para odedigini duyuyim seni bosarim ben burdan cikana kadar nasil yaparlarsa yapsinlar o borcu odesinler dedim kapattim ben cikinca kayinpederim kredi cekti bize verdi biz kendi borcumuzu odedik onlara krediyi odemeye devam ediyolar bu senenin basinda kayinpederimin emeklilik olayi vardi emekli tazminatini alicakti bende altinlarimi istedim iyice bilendim cunku yalan degil yani o kadar zor gunlari ben gecirdim salak yerine koydular resmen ben altinlarimi isteyince kayinvalidem bana demesin mi bn istemedim ki onlari senden oglum sana annem yapcak diyip almistir diye bildiginiz beni salak yerine koyuyo kendi gelip istememis olsa anlicamda kendisi istedi zaten hep bnden konustuk yani aramizda neyse emekli olamadi zaten parasini alamadi bnm altinlarda yalan oldu ben cokntavirli oldugum icinde esim para olayini ailesiyle kesti taaa ki bu aya kadar gecen kaynanama yemege gittik arabanin sigortasi yapildi iki ay taksit yapilmisti ilk ayini odediler ikinci ayini odememisler orada konusu acildi kaynanam esim icin odedi o dedi esim bi tedirgin oldu nerden oducem ben babamin kartindan cektim dedi kaynanam bi affalladi lafi toplayamadi bnde suphelenedim tabi esime sordum yok ben odemedim adamlar beni aradi bnde babamin karttan cekip verdim onu diyolar dedi iyi dedim az once kizima esimin telefonundan ninni dinletiyodum mutfaga gittim geldim nasil yaptiysa bir yerlere basmis kart ekstresi cikti orada 600 tl nakit avans cektigi yaziyo 17 ekimden sigortacilar esimi aramis sonra whatsaptan hesap bilgilerini tutari mesaj atmislar esimde 17 ekimde nakit avans cekmis tedasuf oldugunu dusunmuyorum cunku bi ihtiyacimiz yoktu ki para cektikte onu yaptik desek asil zoruma giden ne biliyo musunuz o yemekte salak yerine konmak esimle kaynanam resmen o yemekte salak yerine koydular beni bide su var bunu ovunmek icin soylemiyorum gercekten parayi idareli kullanan biriyim cunku yetmiyo elektrik kira su bebegin bezi ammasi bizim kendi mutfak alisverisimiz ucu ucuna anca yetiyo begendigim bisey olunca dusunmeden alamiyorum kendi nefsimi koreltip hep vazgeciyorum bebegimin butun kiyafetlerini annemle kiz kardesim aliyo kaynanamin kizima aldigi bi tek bisey yok bi atlet bile yok hic birsey almadi esime mont alalim kiza kis geldi diyorum orali olmuyo ama nakit avans cekip anansinin borcunu odemeyi biliyo ne yapcagimi sasirdim ya bana bi akil verin gordugumu soylemelimiyim sizce yoksa gormezden mi geleyim yada ne diyim ne yapayim guvenim kalmadi ya iki saattir burda bunlari yazarken ben bu adama nasil givenicem diye dusunmekten kendimi alamiyorum
Cok uzun olmus hakkiniz helal edin