22mavisim0510 Merhabalar bebeğim 8 aylık. Bugün ilk kez kıyma vermeyi düşünüyorum. Tarhana çorbasını çok seviyor içine tel şehriye katıyorum normalde. Bugün kıyma katacağım da kıymayı önceden mi haşlamam lazım yoksa yağda mı kavurmalıyım önerilerinizi bekliyorum😅
EceDM 22mavisim0510 iki türlü de olur ama haşladığınız suyu da çorbaya eklerseniz daha yararlı. Buharda pişiriyorum ben de, kiymayi da, köfteyi de. Yumuşacık oluyor.
Agg2408 22mavisim0510 benim ki asla yemedi bişeyin için kıyma tanelerini hep öğürdü tükürdü kustu bende artık çorbaya koyarsam blender yapıyorum tadını da çok sevmiyo zaten zorla işte
Nacafa 22mavisim0510 kasaptan çift çekilmiş kuzu kıyma alıyorum ben, iki defa çekilmiş olduğu için kolayca yiyebiliyor
ZeynebimAZR Bende kasaptan kuzu kıyma alıp iki sefer çektirip verdim başlarda. dana kıyması kuzu kadar yumuşak olmamıştı. Kıymayı koyup az miktar suyla haşlayıp sonra malzemeleri katıp yapıyordum ben. İlk defa verecekseniz kavurma sertleştirebilir.
22mavisim0510 ZeynebimAZR ben de çift çekim aldım kuzu kıyması dediğiniz gibi haşlayıp kattım çorbaya inşallah yer 😅
ZeynebimAZR 22mavisim0510 yemezse de çok üsteleme ama bırakma da derim bazen yiyip bazen yemiyor ama en makbulü o şuan. Ben ilikli kemik suyu da atıyordum içine ilk zamanlar çok yedi sonra bi ara yemedi ara ara yapıyorum yiyor.
ZeynebimAZR 22mavisim0510 haşlayıp suyunu süzmediniz değil mi bu arada. Ben aynı tencerede haşlayıp üstüne tel şehriyeleri atıyorum hatta kemikli ilik suyunda haşlayıp üstüne su katıyorum vitamini içinde kalsın diye. Bi küp kemik suyu yetiyor zaten.
22mavisim0510 ZeynebimAZR zaten 7-8 kaşık anca yemiştir pek sevmedi ben de üstelemedim :/ yeni tatlara hiç açık değil
ZeynebimAZR 22mavisim0510 inan o bile kafi gelir hiç almamazlık da yapmamış. Neler neler aldım organik. Pirinç bulgurunu bile organik aldım yaptım. Haliyle bu kadar uğraşınca yesin istiyordum ilk başlarda zorladım biraz. İki ay herşeyi reddetti çok pişman oldum. Sonra alırsa verdim ya da bwl verdim öyle alıştı.
22mavisim0510 EceDM köfte vermeye çekiniyorum boğulur diye korkuyorum doktor 9.aydan sonra köfte pankek ver demişti küçücük kıymada bile öğürdü öksürdü:(
22mavisim0510 ZeynebimAZR yok süzmedim tarhanaya suyunu da ekledim pişirirken. Ah ben de çoğu şeyi organik aldım cici bebeyi bile ama yemedi :/ çok zor bu ek gıda işi yoğurt çok seviyor yumurtayı yeni yeni sevmeye başladı bi de şehriyeli tarhanayı seviyor hep aynı şeyi veriyorum diğerlerini sevmiyor diye :/ dünden kalan çorbasını kavanoza koyup dolaba koymuştum ısıtıp verebilir miyim bugün sakıncası var mı acaba ?
ZeynebimAZR 22mavisim0510 yok hiçbir sakıncası olmaz bi günlük yemek verilebiliyor. Tavuk balık ıspanak haricinde. Gerçekten çocuklarda yemek işi çok zorluyor ama böyle böyle alışacaklar tabi.
Agg2408 22mavisim0510 valla ben başıma geleceği galiba tahmin etmiştim hiç hevesli değildim hiç ek gıdaya geçmek istemiyordum. Hislerimde yanılmadım çok şükür 🫠9 buçuk aylık çocuğumun sevdiği severek yediği hiç bişey yok genel olarak yemek yemeyi sevmiyo kaşık sevmiyo ağızını açmayı sevmiyo hep emmek ister 😅
EceDM 22mavisim0510 doktor ne derse o 😁 Bizim de doktorumuz 6. ayda ver dedi artık. yeni tanıştığı şeyleri ilk aldığında benim kızım da öğürüyor ama sonra alışıyor.
22mavisim0510 Agg2408 benim bebeğim emmeyi bıraktı 4.ayında mama ile besleniyor bu yüzden ben çok hevesliydim ama ağzımın payını aldım artık yavaş yavaş sever inşallah diye dua ediyorum napalım eşime çekmiş galiba yemek sevmiyor 😂😂
Agg2408 22mavisim0510 benim ki de bana çekmiş hiç sevmem yemek yemeyi iştahla yemem bide çok çok az yerim aynı ben of 😂
birinsan14 22mavisim0510 çok küçültmeyin bu aylarda yavaş yavaş çiğnemeyi öğrenecek. Çiğneme davranışı konuşmayı çok etkiliyor. Ben önce haşlardım o suyla çorba yapardım
birinsan14 Öğürse öksürse bile yavaş yaval vermeye devam edin sonra hiç yemiyorlar daha çok üzülürsünüz