Talhamm46 güzel kardeşim bu hakikaten böyle olmaz. İçiniz rahat etmiyor diye guslünüzü uzun tutuyorsunuz, bu defa da çok durdum diye guslüm geçerli olmaz diyorsunuz. Kendi kendinize bütün kapıları kapatıyorsunuz. Şeytan sizin zaaf noktanızı bulmuş ve sizinle öyle bir eğleniyor ki ama siz bunu göremiyorsunuz. Yapmayın, şeytanın bize fısıltı vermekten öte hiçbir gücü yoktur. Sadece fısıltıdan ibaret olan vesveselerine yenik düşmeyin. Allah’ın bize geniş bıraktığını siz kendinize daraltıyorsunuz. Yaşanabilir olan güzel dinimizi yaşanması zor hâle getiriyorsunuz. Kendinize yük ediyorsunuz ve önünü almazsanız bu yükü kaldıramayacağınız günler gelir. İşte o zaman şeytan asıl amacına ulaşmış olur. Sizden ölesiye nefret eden en büyük düşmanınıza bu sevinci gerçekten yaşatmak istiyor musunuz? Oysa onu üzüntüden kahretmenin nasıl bir haz verdiğini bir bilseniz. Takıntı hastalığının iki boyutu vardır, dünyevî herhangi meseleler, bir de dini ilgilendiren ibadetle ilgili meseleler. Sizin takıntınız dünyevî bir mesele olsa zaten benim yardımcı olabileceğim bir durum olmaz ve psikolojik destek almanız şart olur. Fakat ibadetlerin olduğu takıntı çok başka bir boyuttur çünkü bu direkt şeytan işidir. Eğer günlük hayatınızda başka hiçbir takıntı probleminiz yoksa, sadece ibadetlere özel bir sorun yaşıyorsanız psikolojik destek almanızı gerektirecek bir durum yok demektir. Güzel kardeşim vesvese hissi geldiğinde bunu dinlememek gerçekten ne kadar zor olabilir inanın anlamaya çalışsam da anlamakta yetersiz kalıyorum. Yapmayacaksınız bu kadar. İçiniz içinizi yese de, yerinizde duramasanız da, hatta nefes alamayacak kadar daralacak olsanız da vesvesenizi yok sayacaksınız. Bunu size özel bir cihad gibi düşünün. Şeytana karşı savaş veriyorsunuz ve bu savaşı kazanmak zorundasınız. Guslün sünnetlerini bile şimdilik bırakın. Sadece farzlarını yerine getirin ve hemen çıkın. Asla yıkadığınız yeri tekrar yıkamayın. Guslünüz bitip banyodan çıktıktan sonra asla tekrar dönüp gusül abdesti almayın. Asla, asla, asla. Daha önce de söyledim, bu işin tek bir çözümü var ve inanın hiçbir psikolojik destek size bu kesin çareyi veremez çünkü manevi hastalığın reçetesi de manevi türden olur. Vesvesenizi asla dinlemeyeceksiniz. Size özelden vesveseyle ilgili cevap yazmıştım. Onu tekrar tekrar okuyun. Hatta burada tekrar paylaşayım direkt buradan okuyun:
Şeytan size sağdan yaklaşıyor ve maalesef amacına ulaşıyor. Şeytan size iyi niyetli gibi yaklaşır ve “şüpheyle hareket etme, ibadette şüphe olmamalı kalk tekrar abdest al" şeklinde vesvese verir. Görünüşte size çok masum gelir, tekrarından ne zarar gelir ki, neticede yaptığım ibadeti tekrar yapacak olmak bana fazladan sevap bile kazandırır diye düşünürsünüz fakat aslında durum hiç de böyle değildir. Şeytan çok sabırlıdır, anlık netice almak için uğraşmaz. Yıllara yaydığı plan üzerine hareket eder. İnsanlar fıtraten bıkmaya müsaittir. Birşeyi çok fazla yapmak bir yerden sonra ters etki oluşturur ve hiç yapılmamaya başlanır. Şeytanın asıl hedefi de işte tam olarak budur. Verdiği vesveselerle bir zaman sonra sizi abdestten ve onunla bağlantılı bütün ibadetlerden tamamen koparmanın derdinde. Allah bize külfet gelecek durumların bir zaman sonra bıkkınlık hissi oluşturacağını biliyor, bu sebeple az da olsa devamlı olanını yapmamızı istiyor. Vesveselere kulağınızı kapatmak mecburiyetindesiniz. Yaptığınız herşeyi tekrar tekrar yapmak size sevap kazandırmaz aksine şeytanı dinlediğiniz için vebal altında kalırsınız. Öyle ki suyu gereksiz kullanmanız sebebiyle dinimizde haram olarak geçen israfı yapmış olursunuz. Şimdi söyleyin bakalım bu tekrarlardan kârlı çıkan siz misiniz şeytan mı? Allah’ın rızasına ulaşma gayesinde olan birinin kendini vesveselerden kurtarması şarttır. Yoksa siz güzel birşey yaptığınızı zannederken hiçbir şey elde edemediğinizi görürsünüz.
Yapacağınız tek şey vesveselerinizi yok saymak. İçinizden kuvvetli bir dürtü abdestinizi yenilemenizi mi söylüyor? Asla dinlemeyin. Sizin tüm vesvese detaylarınızda parolanız “ASLA DİNLEME” olmalıdır. Şeytan bir defa dener iki defa dener, birkaç deneme sonrasında sizin vesveselere kulak vermediğinizi görürse sizden umudunu keser ve vesvese hissi tamamen ortadan kalkar. Bunun için sadece kuvvetli irade, azim ve sabır gerekiyor. Biraz dayanın, eğer pes etmezseniz kazanan siz olursunuz.
Yine tekraren söylüyorum, adet bitimi, birliktelik sonrası ve birliktelik olmasa da şehvetle akıntı gelmesi dışında hiçbir sebepten dolayı gusül abdesti almanız gerekmez. Bu üç durum dışında hiçbir sebeple gusül abdesti almayın. Bakın nafile niyetiyle bile almayın. Kesinlikle sizin şu an nafilelerden bile uzak durmanız gerekiyor. Vesvese hastalığınız tamamen geçtikten sonra dileğiniz zaman nafile gusül abdesti alırsınız.
Benden bu kadar güzel kardeşim. Söylenebilecek ne varsa söyledim. Bundan sonrası sadece sizin irade sınavınızdır. Bana sormak sizi rehavete sürüklüyor ve iyileşme sürecinizi geciktiriyor. O yüzden tamamen sizin iyiliğiniz için bir daha cevap vermeyi düşünmüyorum. Allah yardımcınız olsun ve en kısa zamanda vesvese hissinden kurtulmanızı nasip etsin 🤲🏻🌺