bunemeselaa Kızlar otizm sonradan mı doğuştan olan bir durum mu bazıları doğuştan diyor bazıları da televizyon tablet izletildiği için oluyor diyor.bazıları ise doğuştan fakat televizyon tablet ekran vs etkiliyor diyor İlk belirtileri nasıldır hangi aylarda ortaya çıkar ilk belirtileri ve en belirgin belirtisi nedir. Teşekkürler 🙏🏻
Uykusuzhergeceeee bunemeselaa doğuştandır. Otizim varsa telefon televizyon başında zaman geçirerek daha da ilerletir. Adına bakmama, işaret etmeme, tekrarlayan hareketler, kendi etrafında dönme diye biliyorum
1tostos22 bunemeselaa otizim doğuştan gelen genetik bir hastaliktir.Ekran maruziyeti bebeklerde otizim benzeri davranis bozukluklarima sebep olur. Buna bazi doktorlar atipik otizm diyor bazirlari uyaran eksikligi.
06112019 bunemeselaa benim oğluma yeni otizm spektrum teşhisi kondu 3 buçuk yaşında otizm anne karnında gelişen bir olay bir çok dalı var hafif orta ağır hatta şöyle söyleyeyim bazı çocuklarda anlaşılmayacak düzeyde azdır benim oğlumdada hafif düzeyde konuşma geçliği yani gelişim geriliği var özel eğitime başlayacağız belirti olarakta otururken sallanır onun dışında sosyaldir göz teması vardır çok inat alıştığı şeylere bağımlı olur resmen takıntı yapar bu şekilde her çocukta farklı seyreder 2 yaşından önce tespit edilmesi zordur bir anne için kabullenmesi biraz zor oluyor ama bu bir hastalık değil sosyal bozukluk hatta çok zeki oluyorlar gerçekten internetten felan baktığınızda otizmin tedavisi yok yani hep var olur yazıyor ama eğitimle bunu bitiren bir çok çocuk var çevremde en büyük ilaç Sevgi 🥰
2cocukluanne222 bunemeselaa özel eğitim merkezleri çok faydalı ama sakın rapor aldırma çocuğuna ileriye dönük sıkıntı oluyo en büyük ilaç ilgi sevgi
azra1616 Arkadaşlar benim kızım 17 aylik yürüdü ilk önce cocuk gelişim uzamanina gittim diğer çocukların yaptığını yapamıyor yani yaşıt olarak kelimesi yok korkuyor kendi kendine oynuyor
azra1616 azra1616 benim kızım şuan 26 aylik bnm kızım da 17 aylik yürüdü kelime yok sadece baba var doktorlar 2 yaş olsun bilmem ne kesinlikle beklemeyin 1 ay bile sizin için çok önemli cocuk gelişim uzmanına gitmenizi rica ederim
UmayUlku14 06112019 oğlum 36 aylık 8 aydır rehabilitasyon merkezi eğitim aliyor. Rapor aldırmadım . Atipik otizm teşhisi var. Kafana takılan şeyleri sorabilirsin
06112019 UmayUlku14 bizde rapor çıkarttırmak istemedik ama durumumuz pek el vermedi 1 yıllık çıkarttık bir haftaya başlayacağız nasıl olacak nasıl ilerler bilemiyorum nasıl gidiyor sizin eğitiminiz neler yapıyorlar bilgilendirirseniz sevinirim
bunemeselaa UmayUlku14 benim oğlum 10 aylık aşırı heyecanlı yüksek sese ve heyecanlanacağı şeyler olduğunda ellerini ve ayaklarını bilekten kıvırarak devamlı büküyor bugün çocuk doktoruna gittik oda gelişim uzmanı na gitmemizi muhtemelen onunda bir pedagoga gönderebileceği bir söyledi açıkçası çok korktum gelişim uzmanı ise baktı inceledi sese karşı tepkisini parmak işlevlerine oyuncaklar ile nasıl oynadığına vs gelişim olarak Şuan bir problem yok benim istediğim şeyleri yapıyor peki otizm dedim çok erken böyle birşeyi konuşmak için 1 buçuk yaşında gelin dedi ama gidip bir eeg çektirin dedi devamlı heyecanlanınca el ayak bilekten büküyor o sırada kasıyor kendini hele bi videoda nöbet geçirir gibi olmuş . Şuan için çok korkuyorum 😔 bebeğimde göz teması var ses nerden gelirse oraya yönelir kaç kaç dediğimde kaçıyor yürüteç ile cee ee oynadığımızda tepki verir sakız çiğnerken oda sakız çiğnermiş gibi yapıyor ağzını desteksiz 5 ayından beri oturuyor birtek elinde birşey var ise bakmaz seslendiğimiz de ama kedi köpek sesi çıkarırsam oan da bakar bab baaa mam mam der çok nadir anne der net olarak değil ama ben öyle düşünüyorum oyuncağını alır sağa sola yukarı aşağı şeklinde götürürüm takip eder başka da bilemiyorum aklıma bunlar geldi
UmayUlku14 06112019 öncelikle bireysel çalışılıyor adına tepki göz teması gibi 6 basamaktan oluşuyor bireysel eğitim benim çocuğumda yemek problemi de olduğu için ergoterapi de aldiriyorum yumuşak şeyleri yemez kumla oynamaz hamur,slime gibi şeylere dokunmaz. Yavaş yavaş bu konudadw güzel yol kat ettik. Araba tekerlerin donduruyordu sürekli hatta her bulduğunu donduruyordu artık amacına uygun oynamaya başladı. Size tavsiyem motor becerilerini geliştirecek şeyler yapmanız. Kalın ipe boncuk dizdime kinetik kuma oyuncak saklayıp ellemeeini sağlama bol bol adına tepki çalışıp bsktiginda AA ne güzel baktın harikasın gibi pekistitmeler yapms
Uykusuzhergeceeee bunemeselaa Bana normal geldi heyecanlandığı için tepkisini o şekilde veriyor olabilir
UmayUlku14 bunemeselaa şuan otizimi konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum ben 18 aylıkken kafa sallaması kendi ekseni etrafında dönmesiyle suphelenmistim bence takipte kalın ve kendinizi sartlwmayin yoksa her hareketini otizime bağlıyor duruma geliyorsunuz
azra1616 bunemeselaa canım bence nöroloji uzmanına gidip Bi eeg yapılsın bnm çocuğum şuan 26 aylik hem doktorlar iteledi en sonunda özel iyi Bi nöroloji uzmanına gittik kızım yurumuyordu 17 aylıkti 9 ay geri dedi bize fizik tedavi yönlendirme yaptı gittik yürüdü ama yaşıtlarına göre normal değil en sonunda xocuk gelişim uzmanı araştırıp gittim teşhis 26 aylıkken kondu düşünün öyle birsey varsa bile tv ve telefon kesinlikle vermeyin açmayın bol bol ilgi inşallah birsey yoktur ama erken tanı çok önemli Bn 14 aylıkken teşhis duydum en erken
Rumeysaden bunemeselaa yaa aynısını benim bebeğim yapıyor heycaninlaninca ellerini ayaklarını bilekten kıvırıyor ben bir sorun gibi görmedim hiç ama şimdi siz yazınca aklıma takıldı ama doktor algısı çok açık bir bebek dedi her sesi duyar tepki verir
Esrareyhan İyi akşamlar branşım sınıf öğretmenliği şu an destek eğitim odasında 2 tane otizmli öğrenci ile çalışıyorum her bir bireyde farklı semptomları var şu davranışlar var ise otizmdir demek güç oluyor ama belli bir kaç tipik hareketleri var elleri ile anlamsız hareketler yapar takıntılı ileri geri sallanır gibi gibi …Doğuştan olacağı gibi sonradan da gelişebilir öğrencimizin bir tanesine 6 yaşında tanı konulmuş bir anda gerilemeye başlamış
Esrareyhan Bu süreçte eğitime çok önem vermelisiniz 1.sinif öğrencimiz 2 yaşından beri birçok eğitimlere katılarak akranları ile aynı anda okumaya geçti bu mucize gibi bir şey :) Bazı alanlarda çok başarılı olabiliyorlar karmaşık görünen birçok etkinliği bir anda yapabiliyorlar mesela seviyesine göre bir puzzle bir dk içerisinde bitiriyordu
Edaa28 Merhaba benim kuzım 26 aylık kanat çırpar heyecanlandığında , ve mamamama memeeme nenene diye babababa heceler anlamlı söylemez. Etrafında dönmüyor , göz teması eğitimden sonra iyi ismine bazen bakar bazen bakmaz .
Esrareyhan Çok uzattım kısacası kesin tedavisi yoktur eğitim ve sporla birlikte ilerlemesi durdurulabilir. 2 yaşından önce teşhis genelde konmaz eğer aile de otizm tanısı var ise 1 yaşından itibaren tanı konur
Ddm_efn_dlr UmayUlku14 bu yumuşak seyleri yememe kuma hamura dokunmama sadece otizimde oluyor peki bilginiz var mı ?