Kızlar 6 ay 4 günlük kızım var , 1 ayı geçti öksürüyor 2 kere doktora götürdüm çok şükür temiz ciğerleri dedi boğazında sadece balgamlı bi öksürük var. Bu süreçte bi çok şey denedim, ilaç veremiyoruz tabi küçük olduğu için. Son 3 gündür düzenli yaptıklarımla sonuç alıyor gibiyim epey azaldı. Buraya yazmak istedim belki deneyen olur diye.
Öncelikle burnu sürekli açık olmalı, tıkandığında serum fizyolojik sıkıp nemlendirin sonra da aspiratörle bi güzel çekin.
Göğsüne ben sürekli bi ağız mendili koydum gece gündüz orda kaldı her ihtimale karşı soğuk almasın diye.
Her gün yıkayın, suyu her zamankinden bi tık sıcak olsun. Güzelce burnu boğazı açılıyor. Ama oda sıcaklığına da dikkat edin, kaş yapiyim derken göz çıkmasın.
Ayaklarının altına sabah öğle akşam olmak üzere üç kere sarımsakları ezin içine zeytinyağı ekleyin bu şekilde bi karışımı sürün. (Bana göre en etkilisi bu oldu sanırım.) sürüp öyle kalsın, çorabını giydirin. Her seferinde bu işlemi tekrarlayın.
Nebülizatör de çok önemli, günde en az 3 kere , uykularına yatırırken özellikle serum fizyolojik çekip hava verin.
Emziriyorsanız günde en az 2 fincan ıhlamur için.
Bunları buraya yazıyorum belki biri faydalanır diye çünkü öksürükten çekmiş gece boyu öksürdükçe kahrolmuş bi anne olarak nasıl çare aradığınızı tahmin edebiliyorum. İstikrarlı şekilde 1 hafta yapın düzelecektir Allah’ın izniyle. Benimki balgamı çıkaramıyordu öksürüp öksürüp kalıyordu bunları yapınca çıakrabildiğini ve gittikçe öksürüğün baya azaldığını fark ettim bende.