Hfzhnfcls Süt ve süt ürunleri alerjisi çoklu besin alerjisi var doktor mama verdi ve bende diyet edeceğim bebeğim 3 aylik sütten kesmek istemiyorum ama diyetle sütüm de kesilebilir bebegi alerji olanlar neler yaptınız bana önerileriniz neler olur bana tecrübelerinizi paylaşırmısınız
Symugr Hfzhnfcls süt ve süt ürünleri diyetindeyiz 40 gündür. Bzde süt alerji testinin yapılmasını bekliyoruz. Cok zor oldu sütn peynirin yogurdun oldgu hic bsey yemedm. Sütümde azalma olmuş da olabilir. Kesilmesinden korkuyrm. 🥺 Ne kadr zormus
Mirza-1209 Hfzhnfcls benim bebeğiminde vardı sütten kesmedim süt ve süt ürünleri dana eti yasaktı bunları bir süre ben yemedim ve çok şükür geçti bence sütten hemen kesme kendinde denemelisin gaita da ya da idrar da kan var mı
Gkcgl4748 Hfzhnfcls ben hâlâ diyetteyim yaklaşık üç ay oldu, bu durumun geçici olduğunu unutma kendini bu şekilde motive et , kolay bir süreç değil, ayrıca sütün azalmamasi için bol bol hurma, reçel, pekmez, ye ve en çok da bol bol su iç
nesli23 Hfzhnfcls maalesef bizde aynı durumdayız mama başlama bence sütünü artırmaya çalış incir hurma ye bol bol.alerji testi yapıldı mı nasıl karar verdi doktor çoklu besin olduğuna
Mirza-1209 Symugr bol bol su iç canım ve hurma ye devamlı inşallah etkisini görürsün ve azaldığını düşünme kendini devamlı sütüm var ve bebeğime yetiyor diye motive et canım inşallah geçer bi an önce
Hfzhnfcls Symugr evet ya tahmin edebiliyorum bizde başladık şimdi bizde bağırsak hareketleri gürültülü kaka vardı bakalim inş fayda eder
gulaydefne Symugr ben de alerji diyeti yapıyorum süt ve süt ürünleri yumurta tereyağı soya susam çoğunlukla böyle korktum kesilir diye ama dikkat ettik kesilmesi çok şükür, tavuk eti dana etide dahil benim , fkaat çiğ badem gün kurusu yaban mersini aralarda tüketiyorum bol su yeşillik yemeği kuzu ciğeri ve eti bunlar sütün kalitesini de bozmuyor içiniz rafah olsun
Symugr Mirza-1209 hayır sadece kaka mukusluydu ve cok fazla kusuyordu. Reflüsü var ilaçlı mide filmi çekildi. Doktor bir de süt ürünleri alerjisi icn diyet yapmanız gerekli ddi. 2 gün snra test yapılck ama diyet yaptgmzdan beri kusması hic düzelmedi etki olmadı. Alerjisi yoktur dye düşünyrm yinede bekliyorz
Hfzhnfcls Mirza-1209 yok bende kesmeyeceğim mamayı sadece yatarken vereceğim inş diyette sütüm azalmaz
Symugr Mirza-1209 canımın istedği şeyleri yiyemiyorum canım çekiyor ve hic yemem dedgm şeyleri ymek istyrm resmen. Bebegm ek gıdaya geçmesi gerek ama malesef başlayamıyorz 🥺yogurtla başlarz dye düşünmstm
Mdorukkk Symugr diyet hemen etki etmiyor maalesef ancak söylediğiniz belirtiler net belirtiler değil kakada kan görmedikçe net konuşmuyor doktorlar. Alerji Dr una mı gidiyorsun ?
Mirza-1209 Symugr bende çok dikkat ediyordum bir süre sonra azar azar yedim canım çektiği için süt çeker diyorlar tadına bakmalısın bence
Hfzhnfcls nesli23 canım sadece gece yatarken ver doktor bağırsakları dinlensin dedi mamaya alışsın istemiyorum zaten
Symugr nesli23 alerji testi yapıldı çoklu besinde bsey cıkmadı. Süt testi yapılcak. Kusmasından dolayı ve kakasının mukuslu olmasndan dolayı test yapılması gerektiğini söyledi
Hfzhnfcls Hatice58 emerken bağırsaklarda hareketlenme gürültülü kaka gece uykusuzluk uykuya dalamama bunlar vardi
Symugr Hatice58 kakasında kan mukus yüzünde kırmızı döküntüler olnca şüphe edilmesi gerekiyoms bzde kakada kan görmedm hc yinede doktor olablr ddi. İlla kan görülmesine gerek yok ddi
Hatice58 Mirza-1209 Alerji olaması için sadece kakada kan mı görülmesi gerekiyor? Benim bebeğim 2 aylıkken sıvı kaka yapıyordu kakada kan veya mukus yoktu . 2 hastaneye de götürdüm ikisinde de kaka testi yapıldı doktorun biri süt alerjisi diğeri ise paketli gıdalardan uzak dur ondan dedi aşırı kafam karıştı .
Mirza-1209 Hatice58 tam olarak bilmiyorum ama bizde bu şekilde anlamıştık kan olduğu için sucu yapması normal bence biz epilepsiden şüphelendik bu yüzden kan vermiştik bu sayede öğrendik inşallah iyileşirler bi an önce
Mirza-1209 Hfzhnfcls inşallah canım ama ben yaşadığım için söylüyorum geceleri uyumadığı için uyumadan önce mama verdim 1 hafta beni bırakıyordu biberonu tam kafasına dikip verme az az gitsin süt ki seni bırakmasın
Hfzhnfcls Mirza-1209 yaaa korkuyorum bende o yüzden vermek istemiyorum 2 3 gün vereyim bi sonra vermem inş sütüm de gitmez dua ediyorum şimdiden strese girdim
Mirza-1209 Hfzhnfcls strese girersen kendi kendine sütünü azaltırsın devamlı motive et sütünün olduğunu ve yettiğini düşün su ve hurma en güzel arttırıcı ama en önemlisi motive ve uyku 😇