Ezgibabur 20 günlük kızımın kan sonuçlarından anlayıp bana destek olabilecek var mı? Bir değerle ilgili bilgi almak istiyorum
Ezgibabur Gokturk_ Öncelikle durumumdan bahsedeyim kızımda KAH hastalığı olabileceğinden supheleniyorlar bunun için kan tahlili yaptırdık ve bir hormon değerimiz belli oldu bu hormon değerinin bu hastalık ile ilgisi var mı merak ediyorum 1-4 delta androstened on 0.37 çıkmış internette bilgi çok kısıtlı merak ediyorum o yüzden
Gokturk_ Ezgibabur 0-18 ile 0-80 arasında olması gerekiyormuş zaten .Ve değer arasında şuan bir problem gözükmüyor .Ast hafif yüksek gösterebilir 3 yaşına kadar bebeklerde zaten yüksek seyreder ama bu değer yüksek bile sayılmaz çok az zaten .
Ezgibabur Gokturk_ Bu sonuca bakarak kızımda KAH hastalığı olmadığı teşhisi koyabilir miyiz bir tane daha hormon thalili yapıldı o henüz belli olmadı
Ezgibabur Gokturk_ Bizim 17 hidroksiprogesteron hormonumuz 1,56 çıkmış acaba bunun teşhisi KAH olabilir mi ?
Gokturk_ Ezgibabur Şöyle diyim bu test evet (CAH)sonucunu gösteren sonuç.Çok fazla yüksek olduğunu düşünmüyorum ama bunun hakkında en detaylı bilgiyi doktorunuz verirse daha iyi olur.