65-MERVE-41 Merhaba anneler bebeğim 5 aylık ek gıda dönemi beni çok heyecanlandırdığı gibi endişelendiriyorda ilk gün nasıl olmalı kısa bilgi alabilirmiyim rica etsem kocaelinden selamlar 🥰🥰
prensesikizler 65-MERVE-41 bende burda bekliyim. Benimde 5 aylık 15 -20 gün geçsin başlamayı düşünüyorum.
el1zanbebek 65-MERVE-41 ben daha yeni başladım ilk olarak yoğurt verdim 3 gün kuralı ile vermeye başladım alerjisi olup olmadığını anlamak için 3 gün yoğurt verdim sonra patates kabak verdim bazende meyvelerin sularından tattiriyorum 😊
nernec 65-MERVE-41 benim ki suan 5.5 aylık yavas yavas başladım. Buharda haşlıyorum sebzeleri. Önce yoğurt denedim ama alerjisi olduğundan dolayı devam edemedim beklemede suan biraz sıkıntılı gazlı ve kolik bebek. Sonra havuc hasladım buharda püre haline getirdim bir cay kasığı da organik zeytinyağ ekledim kabız olmaması icin hepsini 3 gün kuralı ile devam ettim 1. Gün bir cay kasığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün yarım çay bardağı. Havuc kabah patates kapya biber simdide avakado geçeçeğim
Buse_asya23 el1zanbebek yoogurt miktar ne kdr mesela birde ne sıklıkla verdin ? birde kendi mayaladğn yogurt mydu
Melihaslan5144 Birriii oğlum 6 aylık yavaş yavaş herşeyi yiyor artık benim gittiğim profesör doktor marketlerdeki cam şişedeki %3 yağlı günlük süt ile tire yoğurduyla oda markette satılıyor onunla yap dedi onunla hem sağlıklı hem çok kolay oluyor taş gibi oldu hem saatlerce kaynatmanada gerek yok 10 15 dakika bi ön işlem gördüğü için kaynamada 🙏 diğer sütler biraz ağır olabilir
Birriii Melihaslan5144 sanırım çok pahalı suan internetten bakıyorum da siz kaça alıyprsunuz litresini
el1zanbebek Buse_asya23 ben sabah aksam 1 veya 2 yemek kaşığı veriyorum kendi yaptığım yoğurt tabiki hazır vermenizi tavsiye etmem
Ezgi63 Yoğurt ilk çay kaşığı ile deneyin . 3 gün boyunca . Sonra havuç patates elma bunları da 3 gün boyunca denemeniz . Sonra ikili içlü yaparsınız
Twin_mom Benim kuşlarda 5 aylık, bizim doktor ilk önce sebzeler ile tadım yapacağız dedi. Önce havuç, kabak,patates ile. Örneğin ilk üç gün havuç üçüncü gün havuç ve kabak diye ilerleyeceğiz. 5 ay 10 günlükken başlamayı planlıyorum ben.
Ezgi63 Nazfiruze iyice haşlayın . Püre halinde ezip anne sütü veya formül mama ile hafif inceltip yedirin
Tbmstf 65-MERVE-41 bende dün başladım bebeğim 5 buçuk ayı biraz geçti. Dün buharda kabak haşladım çatalla ezdim biraz kendi sütümden koydum 1 çay kaşığı kadar tattırdım. Bugün ise yine kabak vereceğim 3 gün kuralına uyarak sonra havuç ve patates düşünüyorum en son meyveleri tattıracağım tabi 3 gün kuralı ile
Melihaslan5144 Mavi3435 en son içimin günlük sütüyle mayaladım ve tireyle küçük kavanozlara koydum taş gibi oldu tüm gücümle ters sallasam bile hareket bile etmiyor . Ben deryabaltamutfakta sayfasında yoğurt mayalama var altlarda onun tarifeyle yaptım isterseniz bakın ben 1 litre sütle yaptım tek fark çünkü bitince tekrar yaparım taze taze diye