Siibell123 Merhaba kızlar Bebeğim bugün 40 günlük oldu. Normal banyosunu yaptırıp uyuttum . İnternette bir sürü şeyler yazıyor taşlar altınlar çiçekler fln , ben yapmadım açıkçası. Bir de 40 banyosundan sonra bebek gezmeye götürülür yoksa 40 basar deniyor. Sizler neler yaptınız ?
Buse_asya23 Siibell123 yani annede duşunu alip 40 cikarmali dyolar onuda yaptn mi barii, yani bnde cogu seyi yapmadm ikimizde yikandik tertemiz . bebişle kendi kullandgmz btun kyft carsaf yastik yuzu vs herseyi yikadik o kdr
Fatos53 Buse_asya23 Benim annem gelicek 40 çıkartmaya. Bana da dedi öyle biseyler. Anne işte yapicaz biseyler bakalım. 😁
Ezgi63 Hiç öyle şeyler yapmadım . Ayetel kürsü Fatiha ihlas okudum mis gibi Allah bağışlasın inşallah hepsini
Melis1706 Siibell123 biz altini 40 defa suya batirip dua okuduk her suya batirdigimizda hem bana hem bebege bu suylada niyet ettim 40 banyosu yapmaya niyet edip banyo yaptik ama bikac kiside de bunu gormustum var yapan herkesin gelenegi farkli
Aatamom Siibell123 Normal yıkadım valla sadece dua okudum kendim o kadar hepsi sov ve bos seyler bence
Eda1414 Siibell123 bende öyle süslü şeyler yapmadım sadece 40 banyosundan sonra yüksek bir yere çıkın derler eşimin üst katta halasına çıkarmıştım
irmarose Siibell123 hiç birini yapmadım. Kızım bronşiolit olmuştu birileriyle temas etmemiz yasaktı. 40 ında banyo bile yaptıramadım. Sonrasında da normal bir şekilde yıkadık,40 gezmesi de yapmadık zaten gereksiz buluyordum,40 banyosunda kayınvalidem bebeği tuzlamak istiyordu ona karşıydım o da onu da yapamamış oldu iyi oldu benim için 😂
Siibell123 irmarose Bende kayınvalideme her şeye hayır demekten yoruldum inan . Tuzlama yaptırmadım , yok yarı kırkında 20 sinde dışarı çıkarmış dediler çıkarmadım. Çok gereksiz ve saçma buluyorum her şeyi 😁
Dilosko 40 taş toplarız , ayetel kürsi , Fatiha ve ihlas okuruz . Suyun içine atarız . annenin altın yüzüğünü koyarız , bebişimizi böyle yıkarız . Hem anne hem bebiş o gün yıkanır, bide o gün dışarı çıkılır.
Simonetta Dilosko 40 taş neden acaba? Ne yapıyorsunuz o taşları sonra? Nasıl bi taş olması gerek bi de? Daha önce de duymuştum ama detaylarını bilmiyorum.
Mustafayigitvebeytugannesi Dilosko ilk çocuğumda aynısını yapmıştım ama ikinci ve üçüncü de hiç bisey yapmadım duş aldık uyuduk beraber bebisle 😅😅
Limonluek Bz ikimizde normal banyo yyaptık sonra arabayla çıkıp dolaştık sadece. Bende acaba eksik mi bıraktım cocuğumu diyrdum. True post :)
TubaB Siibell123 islam ile alakası olmayan gelenekler - batıl inançlar , Yapmak isteyen yapar tabi biz yapmadık 🙏🏻
mira20022023 Siibell123 Bende internette bir çok şey gördüm aslında suyuna koyulmak üzere hepsinin de farklı anlamlarla birlikte yıkama suyuna koyuyorsunuz ama bunları koyduğunuz taktirde suyun çok hijyenik olacağını düşünmediğim için ben kızıma fotoğraf çekmek için küvetin kenarına hazırladım. 40 banyosu için ise yıkama suyunu dualar okuyarak doldurup o sudan kırk kaşık su ayırdık hem benim için hem de kızım için ayrı ayrı kızımın suyunun içine bir miktar tuz attık teri kokmasın diye sonrasında dualarla birlikte normal yıkadık en son ayırdığımız kırk kaşık suyu tüm vücuduna gezdirdik. Sonrasında ben duşumu aldım abdest aldım ve en son sudan ayırdığımız kırk kaşık suyu vücuduma gezdirdim. Hazırlanıp dışarı çıktık 🌸
Sinemsuu Siibell123 bizde güzelce yıkadım sabah öqlende mevlüt yaptık kuran okuduk evde sonra uyuduk nette herşey çok abartılı