Gulsen777 Bebeğim 4günlük meme ucum yok o yüzden meme reddi yapıyor emzirmek istediğimde şiddetli şekilde ağlıyor mecburen sağıp vermeye çalışıyorum yinede geldiği kadar diğer öğünlerde mama takviyesi yapıyorum bin bir türlü alet aldım meme ucu çıkartıcı silikon meme ucu ama hiç birş işe yaramadı bunları yaşayıp çözüm bulan var mı
Glsmm4 Gulsen777 yatarak emzirmeye çalış ters pozisyon koltuk altı gibi pozisyonlarda dene benim kızımda doğduğunda emmedi o şekilde alıştırdım benimde meme ucum hiç yoktu eme eme çıkacak meme ucun kahve rengi yerini aldırmaya çalış
Tugceonrdml_ Gulsen777 İlk olarak emzirme eğitimi alin bebek meme ucunu emmez memede kahverengi alani emer sadace süt uc kisminda birikir ve akar . Sürekli sağım yaptığınız icin meme reddi yasiyorsunuz çünkü biberon veriyorsunuz ve silikona alisti onun akimina alisti bebeginizinde işine gelmiyor emmek o yuzden de red ediyor . İlk olarak biberonu bırakıp siringa ile verin internette bulabilirsiniz. sürekli sagim memelere fazla uyari verecegi icin hiperlaktasyon ( Yabi aşıri süt uretimine) sebeb olur buda sütun fiskirmasina bebeginizin bu sebeble de red ediyor olmasina sebeb olabilir bu sekilde fiskiran sütü bebegin genzine gidebilir allah korusun bogulma vs bir cok sey olabilir dikkat edin. Sürekli biberon kullanimj ve sağım süt uretimini etkileyeceği icin sütünüz kesilebilir çünkü memeler bebegin ihtiyacı olan kadar süt uretir ki daha kucukmus cok cabuk yoruluyordur . Hemen bir emzirme danışmanından destek alin devlet hastanelerinin bu konuda danismanlari ucretsiz
elifdedim Gulsen777 yanında sana yardım edicek biri var mı emzirme konusunda ona göre anlatıyım teksen yapamazsın çünkü
Gulsen777 Tugceonrdml_ nazlimom_ denedim çıkıyor veriyorum ama yinede kabul etmiyor kafasını sallıyor ağlama krizine giriyor
Mavisinannesi1804_ Tugceonrdml_ bende aynı şeyleri yazacaktım çok dopru bilgiler 👌🏻 28 senedir görev yapan ebem eğitimde aynı şeyleri söyledi.
elifdedim Gulsen777 başta uç olmadığı için tek başına ağzına vermek zor oluyo ben bebeği emzirme pozisyonunda kucağıma alınca annem karşıma geçip kahverengi bölgeyi çekiştirip bebeğimin ağzına verirdi zaten o tutunca kolay emiyo biraz zor ama vazgeçmezseniz başarırsınız en fazla 15 günümüzü aldı öyle sonra ben kendim verebildim ve meme ucumuz olmaması resmem avantajım oldu hiç göğüs ucum yara olmadı bebeğim şimdi 15 aylık hala emziriyorum ve uçlarına ben bile şaşıyorum inşallah sizde bu seviyeye gelebilirsiniz
Gulsen777 elifdedim bizde deniyoruz sürekli ağlama krizne girince kıyamayıp bırakıyoruz galiba pes etmeden devam etmemiz gerekiyor demi
Madamehappyyyyy elifdedim Hangi posizyon da emziriyor sunuz ? Bende de uc Yok ayni sekilde annem yardim ediyor ama kahverengi bolum Cok hassaslasti ve aciyo
nazli-06 Gulsen777 memenın ucunu vermeye calısmayın, kahverengı kısmı orta ve ışaret parmagınızın arasına alıp sıkarak agzına sokun o eme eme ucunu cıkarır zaten, sadece ucunu verırsenız yara yapar ıkı gune, acısına dayanamazsınız.
Gulsen777 nazli-06 evet öyle yapıyoruz denemeye devam edicem inşallah başarırız bende emmesini çok istiyorum psikolojim bozuldu
elifdedim Gulsen777 bak biz napıyoduk biliyo musun sağdığım sütten şırıngaya çekip azar azar meme bebeğin ağzındayken kenardan onun ağzına damlatıyoduk ki süt ordan geliyo sansın ve iştahlı emsin diye o ara tabi meme kayınca ağzına tekrar tutturmakta zor oluyodu yapış yapış oluyodu eller meme falan pes etmedik hiç ben daha ilk günlerden meme reddi yaşadığım için biberonu falan aniden kesmiştim ya emecek ya emecek dedim sizde öyle yapın en fazla 10 gün uğraşırsın sonra düzene girer inşallah
Elifinci17 Gulsen777 benim de meme ucum yok hiç silikon uç almadan emzirdim iki kızımı da. Bebekler meme ucunu emmez kahverengi bölgeyi emer. Acil biberonu bırakıp enjektörle besleyin. Memeyi doğru kavratma videoları izleyin. C tutuşu şeklinde tutun memenizi.
kucukoglum_1 Gulsen777 cnm bnmde yoktu sonradan ben sut sagma pompası aldım onun masaj yapan bolumu var uçunu cıkartıp hemn tutturuyordum bıde ole dene
Mimoza-kizim Gulsen777 uyurken emzirmeye calisabilirsin canım benm gogus ucum yoktu bebegm hic emmedi sagarak veriyordum smdi gogus ucum var ama artik cok gec 2 saatte 1 şırıngayla cektir meme ucunu 2 3 dakika oyle kalsın birde meme ucu cikarici masaj var bir arastir istersen
Fatoscum Gulsen777 silikon uç farklı markaların deneyin mutlaka en iyi çıkartan o bence.Sağım da güzel çıkartıyor ama bebek memeyi unutabilir
Myleftside Gulsen777 bende aynı durumdaydım malesef emmedi beyimiz ama bebekler meme ucunu değil kahverengi bölgeyi tamamen kavriyormus geç öğrendik mamaya alıştı daha tutturamadik umarım çabuk düzelir bı ebe ya da hemşire den destek alın
Gulsen777 Myleftside herkes meme ucun yok diyince olay orda zannediyorsun aslında biliyorum kahverengi rengi kavraması gerektiğini
Gulsen777 Madamehappyyyyy valla denemediğim pozisyon kalmadı bir amuda kalkmadığım kaldı yinede red ediyor
elifdedim Madamehappyyyyy otururarak canım ilk zamanlar öyle oluyo ama bebek bi kendi başına tutsa hepsi geçer