CatBoy Oğlum 4 yaşında yaklaşık son 6 aydır içine kapanmaya başladı. Farklı bir ortama girdiğinde merak edip gezip görmek istemiyor yanımda oturuyor. Yabancı büyük küçük farketmiyor uzak duruyor. Oyun parklarını çok severdi normalde kalabalıksa asla girmiyor parka. Oyun evine gidiyor ara ara orda da 1 sevdiği arkadaşı var onunla oynuyormuş öyle söylüyor öğretmeni. Tanıdığı ve sık görüştüğü kuzenleri, arkadaşlarıyla oynuyor bunda sorun yok. Eylülde kreşe başlayacak. 1 hafta sonra yüzme kursuna göndereceğim ona da başta tepkiliydi yeni insanlar tanıyacağı için ama konuşarak çözdük hevesli şimdi gitmek istiyor. Bu durumu nasıl aşabiliriz yorumlarınızı bekliyorum🙏
Benisahtesevme2 CatBoy bence normal utanmakta bır duygu bence bunu önce kabul edın Hatta oğlunuza bazen bende utanırım hatta baban ve herkes butun ınsanlar bazen utanabılrıız Bazen konuşmak ıstemez sadece böyle etrafı seyretmek ısterız Her bırımızın ruh hali her daim ınsanlarla ıletısıme açık mı oluyor Çocuk olduğu ıcın her ortamda koşup kaynaşması zorunlu degıldır Bunu konuşup onu anladığınızı belırtırsenız anlaşıldığı güvende olduğunu ve sonrasında eski sosyallıgıne dönüşecegını düşünüyorum Geçicidir
Gin CatBoy bir dönem olabiliyor böyle, benim kızım da çok sosyal bir çocukken geçen aylarda diline bir “utanıyorum” kelimesini dolamıştı, arkama saklanıp sarılırdı. Küçük küçük görevler verip cesaretlendirmeye çalıştım, zamanla eski haline döndü yine.
ugurbocugu CatBoy zorlamayın ben de küçükken öyleydim annemin yanından ayrılmazdım bir misafirlikte çocuklar zorla götürürdü beni. Onun da karakteri o şekildedir herkes aynı değil ne yazık ki
CatBoy Benisahtesevme2 Teşekkür ederim yanlış yaptığım bir durum mu var diye sorguluyorum kendimi sürekli. Hep aktif, haylaz bir çocukken durgunlaşması. Çevremden de ne oldu bu çocuğa tarzı yorumlar almaya başlayınca daha fazla düşünmeye başladım sanırım
Benisahtesevme2 CatBoy ruh hali degıskendır başkalarına kulaklarını tıkayıp sadece yavrunuzu anlamaya çalışın derım Onun duygularını kabul edin ve yasamasını sağlayın Üstünü örterek öteleyerek yok sen böyle degılsın bıyle ol mesajı vermek çocukta başka etkılere neden olabılır
CatBoy Gin Umarım oğlumda da geçici bir dönemdir. Diğer çocuklar koşup oynarken onları izleyip katılmaması yanımda oturması üzüyor beni. Ne gibi görevler mesela. Oğlum da yaptığımdan örnek vereyim fırına gittiğimizde ekmek alması için para veriyorum ben dışarıda bekliyorum 1 ekmek diyip para verip çıkıyor mesela, markette yine ücreti ona ödetiyorum.
CatBoy ugurbocugu Evet bunu düşündüm bende büyüyor ve karakteri mi şekilleniyor acaba artık. Amcasına çok benzetiyorum ağır oturaklı efendi bir çocuk. Fazlasıyla da duygusal ona benzeyecek sanırım.
Gin CatBoy tam olarak böyle görevler😃 Kafede parkta ödemeyi yapma görevi veriyorum, bazen pipet vs istiyor görevliden gidip istemesi için cesaretlendiriyordum. Kreşe de gidiyordu, sınıf arkadaşları dışındaki çocuklarla hala oynamıyor aşamadık onu. Ama yetişkinler konusunda biraz fazla girişken olmuştu. Bir de utanmasının normal olduğunu bazen sizin de utandığınızı onu anladığınızı anlatmalısınız.
CatBoy Gin Teşekkür ederim haklısınız. Biraz çevre baskısı etkisi, kıyaslama yapılması beni etkiledi sanırım en yakın aile bireyimiz tarafından. Onun çocuğu böyle yapıyor, seninki yapmıyor gibi gibi.. Üstüne gitmeyip sosyalleşmesi için uygun ortamlar yaratacağım yalnızca 🙂
Gin CatBoy o çevre başa bela oluyor bazen. Eğer uzun sürerse bir uzmanla görüşebilirsiniz. Belki de cesaretini kıran bir şey yaşayıp utangaçlık geliştirmeye başlamış olabilir (uzun sürer ve çabalarınıza rağmen gelişme olmazsa)
CatBoy Gin Çok teşekkür ederim duygularını net ifade edebilen her türlü konuda konuşabilen bir çocuk. Daha çok anlamaya çalışacağım. Gerekirse uzman desteği de alırım tabiki