Hatunasel Merhaba arkadaşlar kızım 10 aylık. Ek gıda da sadece sıvı şeyler içiyor taneli hiç birşey yemiyor veriyorum öğürerek geri çıkarıyor 6 aylık tan itibaren aynıyız. Sinir oluyorum bu duruma aynı sorun yaşayan var mı boğazından en ufak taneli birşey geçmesini istemiyor
Umutveannesi Hatunasel şehriye çorbası falan denediniz mi o şekilde de yemiyor yoksa köfte makarna tarzı şeyler mi yemiyor sadece
Hatunasel Umutveannesi şehriye çorbasını da başta yemiyordu onu alıştırdım. Ama yoğurt çorbasını n tanesini içmiyor yada küçük küçük ekmek parçasını çay ile veriyorum onu bile kabul etmiyor
Hatunasel Etrafımdaki insanlar hemen hemen herşeyi yediğini söylüyorlar. Bir kaç gün durup tekrar veriyorum yok yani. Artık 10 aylık olduğu için daha fazla takmaya başladım diş ile alakası olur mu 2 tane dişi var daha fazla olması mı lazım diye düşündüm bir ara
Umutveannesi Hatunasel dişle hiç alakası yok canım. Benim oğlum 12,5 aylıkken ilk dişini çıkardı. 8,5 aylıktan beri tavuk köfte vs yiyordu. Tabiki çok zorlama daha da inat etmesin ama sen yine de teklif et sürekli parçacıklı şeyleri
Hatunasel Umutveannesi valla bir gün ara verip tekrar deniyorum yok yani küçük ekmeğin içini veriyorum ona bile boğazında kalkmış gibi hareket edip almak istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım
Umutveannesi Hatunasel zamanla yer hiç merak etme. Aynı tatlardan sıkılmaya başlayacak bi yerden sonra. Çiğnemeyi öğrendikçede çiğnemek isteyecek. Bebekler taklit etmeyi severler. Sende karşısında sürekli bir şeyler çiğne ben o şekilde öğretmiştim mesela
Hatunasel Umutveannesi ilginiz ve düşünceleriniz işin teşekkür ederim. Aynen öyle yapacağım artık biraz daha zamana bırakayım.