NnurK Klozetten korkuyorsa zorlamayın korkunca sonra daha büyük travma oluyor.Ben kızım için pedagogla görüştüğümde bana çoğu psikolojik sorunların tuvalet eğitimi zamanında başladığını söylemişti.Ben arada bezle oturtmuştum kızımı.Birde cırt cırtlı eğitim kitaplarından aldım oradaki klozet kapağına benzer kapak falan aldım şarkılarla yavaş yavaş alıştırdım.Birde bazen mecburiyetten beni gördüğü oldu klozette (küçük bir kızım daha var.O uyurken falan büyük küçüğe zarar vermesin diye yanımda duruyordu büyük kızım.)Bunun normal bişey olacağını anladı.Kızım 8.Günde hem kaka hem çişini yapabiliyordu.İlk gün ilk çişini yaptı klozete ödül aldım ona tamamen öğrenincede çok istediği bir bebek vardı onu aldım.Her klozete denk getirmesinde ödüllendirdim tabi hepsi maddi şeyler değildi.İlk kakasını yaptığında elini tutuyum istersen dedim o şekilde yaptı.Gözlerim dolmuştu ,ona o kadar sevindi ki onunla gurur duyduğumu anladı.Sizde bence önce mantığını çözmesini sağlayın.Sadece çişini söylemesi bazen yetmiyor çocuğunda istekli olması lazım.Bahçede kesinlikle atıştırmayın çocuklar unutmuyor 😔Kızım bir kere yolculuk yaparken wc bozukmuş mecburen annemde bir yere çöktürüp yaptırmış ve her sıkıştığında onu istedi.Bıraktırana kadar çok uğraştım.