Deletedmom116 Kızım kabızlık yaşadığı için havuç, kabak, soğan, sarımsak ve şehriyeyi pişiriyorum içine 1 buz küpü kemik suyu koyuyorum piştikten sonra nane ve zeytinyağı ekliyorum kızım severek yiyo☺️
Deletedmom116 Pirinci suda pişiriyorum o pişerken başka kapta 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı tam buğday ununu çırpıyorum pirincin haşlanmış suyundan yoğurda azar azar ekliyorum sonra yoğurdu pişen pirince ekliyorum yine üzerine nane ve zeytinyağı ekliyorum☺️
Fs10 Kızlar sebzeleri çorbaları nasıl sevdiriyorsunuz. Bizimki meyveli olan herşeye bayılıyor ama sebze yada çorba verdiğim zaman istemiyor. Zoraki 1 2 kaşık yiyip bırakıyor. Sırf lezzetli olsun da yesin diye aventin buharlı pişiricisini aldım ona rağmen sadece havuç yedirebiliyorum
Deletedmom116 Fs10 biz tadımlara önce sebzeyle başladık 3 gün kuralıyla patates havuç falan derken 1 ay geçti zaten sonra meyve verdim arada yine sebzede yedirdim unutmasın diye ondan mı yoksa şanstan mı bilmiyorum 🤷🏻♀️
Amara ertus26 merhaba bende günlük süt ile yoğurt yapıyorum çünkü açıkta satılan süte güvenmiyorum 1 litre günlük sütü ocakta ısıtıyorum parmağımı içine koyup 7 veya 8 e kadar sayıyorum eğer parmagim yanmazsa ısısı tamamdır ama işin püf noktası ne çok sıcak olacak nede soğuk sonra 1 litre süte 1 yemek kaşığı mayamı ekliyorum ama önce o sütten bir iki kaşık Maya'ya döküp karıştırıyorum sonra tencereye döküp iyice karıştırıyorum sonra küçük cam kavanozlar aldım bebeğim için onları dolduruyorum aksam annelerimizin usulü havluyla sarıyorum etrafını toz ve tüy girmemesi için ağzına peçete koyuyordum sabah ta dolaba alıyorum 1 gün bekletip akşama kapaklarını kapatıyorum sonra öyle kullanıyorum inan taş gibi oluyor kavanozu ters düz edince bile dökülmüyor hemde hergun 1 kavanozu veriyorum bozulmuyorda
ertus26 Amara cok tesekkur ederim yarın bu tarifle deneyeceğim inşallah mundar etmem 🙈 Bide mayayı koyuyoruz tenceredeki süte Sonra hemen kavanozlara mi doldurup oyle mayalanmaya bırakıyoruz iyice idrak edeyim de biraz beceremem ben üstünüze afiyet bide kac gün kullanabilirim o kadar kavanozu ekşimesinler
Deletedmom116 Fs10 inşallah canım ☺️ Et ve soğan sarımsakta girince çorbalara daha da seviyor bebişler deneyin isterseniz ☺️
Amara ertus26 evet mayayı koyunca bir iki karıştırıyorum ki bütün tencereye eşit dağılsın sonra kavanozlara koyuyorum ama bu tarifle kaymaksiz yoğurt oluyor kavanozlarida bu hipp organic kasik mamaları varya kucuk o boyutta hatta varsa elinde o bile olur 3 tane kavanozu var orda mayalıyorum kalanı bizim için küçük bir borcama döküyorum zaten 3 günde bitiyor bozulma ve ekşime olmuyor sen miktarı kendine göre ayarlayabilirsin kavanozlara dökünce havluya sarıp mayalanmaya bırakıyorum
Amineslem B_u_r_c_u_3761 bu irmik normal irmik mi yoksa bebeklere özel irmikler var onlardan mı acaba
Aselina53 B_u_r_c_u_3761 irmik normal irmik mi bebek irmiği mi peki bebek irmiğiyse nereden temin ediyorsunuz acaba :)
B_u_r_c_u_3761 Aselina53 ben normal irmik kullanıyorum bebek irmiğide marketlerde vardır büyük ihtimal 🥰
Amineslem B_u_r_c_u_3761 instagram da makarnavitma diye bir site var çok güzel ürünleri tavsiye ediyorum 🥰
Cmremm İnek sütü alerjisi bebeği olan anneler sütsüz yayla çorbası tarifi linki bıraktım bende baka bilirsiniz şimdiden afiyet olsun kuzucuklara ❤️ https://youtu.be/feU_ePYY0XI
Deletedmom116 2405 eziyorum canım öyle veriyorum bazende krep pankek yapıcaksam içine toz haline getirp atıyorum
ArjenUmut B_u_r_c_u_3761 aslında ara ara paylaşırsanız bende not almaya başladım Yada foto çekip atsanız :) zaman buldukça :)
B_u_r_c_u_3761 ArjenUmut zamanım oldu zaman paylaşacağım bu ara biraz sıkıntılıyız kızım sayesinde pek zaman bulamıyorum