Tugceeeeeee1 Bebeğim 6 günlük ilk gün değeri 6.48 çıktı iki gün sonra 12 çıktı iki gün sonra 15.8 çıktı emziriyorum da sürekli neden yükseliyor bilmiyorum canım çok sıkkın. Rh uyuşmazlıgi da var.
Seda23Yusuf Tugceeeeeee1 2satte bir emzirin güneşe koyun bebeği güneş alsın her yeni doğan da olur sarılık
canimkizim29 Tugceeeeeee1 uyusmazliktan dolayı da hızlı ilerler canım bizimkisi de öyle oldu sıkma canını bol bol besle
Gkcsl Tugceeeeeee1 uyusmazlik oldugu icin uzun surer sarilik hizli artar, emzirin bol bol eger sutunuz yetmiyorsa mama verin, iyi beslensin ki fototerapiye ihtiyac duymayin
Tuuba101010 Tugceeeeeee1 biz d suan 15 gunluguz 3gun kuvezde yatti bebisim sariliktan kan uyusmazligindan dolayi sarilik oldu.ayni sizinki gibi yukseldi hep doktor bir saat mama bir saat emzirme seklinde yao dedi sukur suan en son gittigimzde doktorumuz tahlilegerk yok sariligi yok dedi
hndstncvzlikek Düzenli kontrol ettirin, yükselirse fototerapi alması lazım. İhmale gelmez acilde de bakıyorlar 1 sn de cihazla. sütünüz azsa mama verin
mira20022023 Tugceeeeeee1 Hiç üzülmeyin. Sarılık değeri özellikle ilk bir hafta sürekli yükselişte olur ve 7-10 gün arasında pik noktasına yani en yüksek seviyeye ulaşıyor. Sonrasında ise yavaş yavaş düşüşe geçiyor. Bebeğinizi bir saat aralıklarla yedirin. Gece ve gündüz hiç aksatmadan.. Bebeğin durduğu odada beyaz ışık kullanın hatta doğrudan yüzüne denk gelecek şekilde bir lambader abajur vs bir şey varsa evinizde ona beyaz ışık takip bebeği altına doğru yatırmaya çalışın. Sarılık için ev ortamında yapılacak başka bir şey yok maalesef 🌸
mira20022023 Tugceeeeeee1 Bana da doktorum beyaz ışığın iyileştirici yönde bir etkisi olmadığını ancak sarı ışığın sarılık değerinde yükselmeyi hızlandırdığını söylemişti. O yüzden beyaz ışık kullanımını önerdi. Zaten dediğim gibi ilk ve tek yapılacak şey sık sık beslemek 🌸
Bcglcn Tugceeeeeee1 bizde de uyuşmazlık vardı bol bol emzir canım ve bol bol pekmez iç sen. Biz çok çektik sarılıktan ama inan 15 16 gün çektikten sonra babaannemin tavsiyesi ile 3 günde attık sarılığı. Keçiboynuzu pekmezi iç bol bol. Ben 1 1.5 su bardağı içiyordum. Hem sütün kalitesi müthiş artıyor hem sütün artıyor hem de bebiş sarılığı atıyor. Çok geçmiş olsun