kizlar oğlum 2 yaşında 4. gün bugün her saat mutlaka çiş yapiyo tuvalete götürünce yapiyo ama asla söylemesi yok ilk iki gün çok kaçırdı altına ama dünle bugün 2 3 defa kaçtı sadece erken mi davrandım ki yoksa gitgide alışıp söylemeye başlar mi ki
Metehann12 4 günü geride bırakmışsınız bence devam edin. Ben kızımı her 5 dk da bir sorup tuvalete götürerek yıldırdım. Ben sormadan söylemeye başladı hatta o kadar bıktı ki ben sormadan tuvaletim yok anne diyordu 😂
Metehann12 4 gün bizim için az ama onların gelişimi ve öğrenmesi için uzun bir süre bırakmayın derim sonra tekrar denemeniz daha zor olabilir çocuk adaptasyon zorluğu yaşayabilir bi öyle bi böyle
Metehann12 tuvalet eğitimi için hiçbir zaman erken değildir. 1 aylık başlatanları biliyorum.
Kadifemsii çok tatlıııı 😂😂😂😂
Kadifemsii 5 dk mi direk yığılıp kalırdım herhalde bu am önce 2 saate çıksa bari diye gözünün içine bakıyorum şükrettim halime
BsO ay ne bilim hiç kendi söylemeye niyeti yok gibi belim kopuyo resmen artık babasıyla daha iyi tuvalet olayı ama beni süründürüyo resmen
mavikelebek_ gerçekten o dönem çok eğlenmiştim 😊
Metehann12 ben 4 aylıktı tuvalet iletişimine başladım mesela şu an 1.5 yaşında o bile o kadar uzun süre tuvalete alışık olduğu halde bazen söylemeyi unutuyor normal bence kasmayın onun dünyasında bu zor bi durum
Metehann12 evet 5 10 dk da bir soruyordum zaten 2 gün sürmüştü sonrasında öğrendi 3. Gün kendisi tuvaletim geliyor diyerek tuvalete koşuyordu
BsO ya dün bi baktim kokuyom anne dedi tuvalete kosturduk yaptı çoğu zaman yaptıktan sonra diyo eşim çok erken başladın ne acelen vardı diyip duruyo ama ileriki yaşta da inatlasmalar vs basliyo tayinciyiz bide üstüne şimdi alismazsa kışa denk gelecek daha da uzayacak süreç
BsO bende düşünüyorum iletişimi benim eşimde şimdiden dalga geçiyor doğmamış çocugun çişini şimdijten düşünüyorsan diye. Nasıl geçtı kolay oldum ben hemen 1.2 haftalık Ken başlamak istiyorum yapabilirmiyim
Metehann12 eşinize bakmayın benim eşimde 4 aylıkken 1 hafta dalga geçti benimle sonra hayretle izledi onlar bazı konularda biz gibi değiller dikkat etmeniz gereken çocuğu korkutmamak yapmadığında ya da söylemediğinde kızmamak yoksa yolunuz daha da zorlaşır öğrenir zamanla ben bir yemeğin altını 10 kez kapatıp çişe tuttuğumu bilirim 6 aylık falandı 😂 sizinki yine bi tık kolayı 😂
BsO ya sorun değil üst baş değişmek zaten de oturtması mesele ilk iki gün koştur koştur gidiyodu iki gündür sıkılmaya başladı gitmekten bakalım neler olacak
Suheyla_sultan ilk zaman nasıl olur bilmiyorum ama ben başlama derim sürekli kaka yapıyor çünkü her emmeden sonra gece gündüz ben takip etmiştim 3 ayı doldu gece kaka yapmayı bıraktı öyle başladım gece tutmadım tuvalete uyku problemi vardı çok aşırı zor uyuyordu gece bezledim yatırdım allaha bin şülür 1 yaşını doldurdu gece çiş yapmayı kendi kesti çişi gelse bile uyanıp söyledi ilk zaman kendini yıpratma derim sende çok uykusuz kalacaksın çünkü biraz müsade et ikinize de
Metehann12 tuvaleti eğlenceli hale getirin ben öyle yapmıştım tuvalette oyuncaklarla oynuyorduk mandaldan uçak yapıyorduk ellerimize kolonya sıkıyorduk vb
BsO teşekkürler canım tecrübenin paylaşmışın. İnşallah bende becerebilir im
BsO mum yakıp ufluyoruz valla mumun bahanesiyle gidiyo tuvalete
Smry ya ne bilim daha bizler gibi konuşması yok basit ikili cümleleri var acaba kendini anlatamadığı için mi erken oldu ne zaman haber verecek çişini diyerek erken mi dedim kendimce
Metehann12 allah yardımcın olsun bi an evvel öğrensin🤲🏻🌸
Metehann12 her bebeğin kendince bir işareti bir söylemo oluyor. Anne olarak onu takip etmek gerekiyor.
BsO inşallah ya bugün daha iyi gibiyiz şükür bide dışarda rahat dolasabilirsek ne ala