merve-aa Herkesce kabul edilen yöntemler;
3 gün kuralıyla başlamaktır.Ne verecekseniz 3gun boyunca önce 1 çay kaşığı , sonra 1 tatlı kaşığı,sonra 1 yemek kaşığı şeklinde. İlk olarak sebze veya yoğurt ile başlamanız öneriliyor. Meyve ile başlandığında sebzeler tatsız gelebilir ve yemeyebilir diye.
Tadimlar ortalama 1 ay kadar sürer zaten . Sonra karışımlara başlayabilirsiniz. Yedirme yöntemi ise size kalmış. İster püre şeklinde,ister pütürlü şekilde, ister eliyle yiyebileceği şekilde olabilir.
Ben tam 6aylikken başladım şuan 9ay 27gunluk.
İlk başlangıç için günde 1 kere verebilirsiniz, ben bazen 2 kere veriyordum aynı besini. Amaç tadına baktirip alerjisi var mı onu öğrenmek olduğu için doyumluk yapmayın. Öncelik anne sütü veya maması.
Taze taze yapıyorum her seferinde.zaten azıcık birşey yiyorlar. Su önemli bence.ben tadimlardan bir süre sonra verdim. Biz ek gıdaya geçtiğimizde mevsim kışti ama ben ona rağmen gün içinde birkaç kere teklif ediyordum. Şimdi ısınıyor havalar daha dikkatli olun. Bizim suyla aramiz çok iyi.cok güzel içiyor 🤗
Önce sebzelerle başladım, yoğurt ve meyve ile devam ettim ben. Normalde püre yapın sonra çatalla ezerek deneyin sonrada parça olarak verin derler. Ama ben öyle yapmadım önce parça olarak verdim eliyle tuttsun hissetsin diye. kontrolüm altında kendi yedi. sonra çatalla ezerek deneyeyim dedim onunda yedi ve en son püre gibi yaptım onu da yedi. Favorisi elle tutup yemek ☺️
Tüm sebzelere zeytinyağı ekledim ben ama ilkkez yiyeceği besinin tadıminda değil sonradan. o besinin tadını aldıktan sonra bir dahaki verişimde ekledim zeytinyağini. Tadına baktığı 1 2 parça birşey zaten. Karışım yaptığımda veya çorbalarda falan hep zeytinyağı koydum yemeğin miktarına göre. Siz tadimalarda da verebilirsiniz zeytinyağı 1 çay kaşığı kadar. İsteğinize kalmış.
Tadimlari belli bir saat kalıbıyla vermedim bazen sabah bazen öğlen verdim. Tadimalar bitince günde 2 veya 3 öğün şeklinde verdim. Şuanda da aşağı yukarı öyle yapıyorum.
Kendinizi kurallara boğmayin içinizden geçen en doğrusudur. Şimdiden iştahlı tadimlar dilerim 🥰