Bhr52ipek 20 aylik 4-5 kelimeli cumlelere basladi suan 25 aylik bizim gibi herseyi konusup sorabiliyor. Ingilizce olarak da 4-5 kelimeli cumleler/ sorulari kurabiliyor. Erkek bebek gec konusur vs cok dediler ama onemli olan cinsiyet degil verilen girdi. Ekran izletmedim dogdugundan beri hergun 3-4 kitap okuduk, sarkilar soyledik. Hergub mutlaka disari ciktik konusa konusa yagmur camur demeden 1 saat etrafi gezdik. Akrani yok tek cocuk ama babanne/anneanne hala vs kalabalik aile ortamlarina cok girdik ne kadar cok kisiyle iletisime girerse o kadar iyi, hic bebekmis gibi konusmadik herseyi buyuk insanmis gibi aciklayip anlatarak ilerledik cok faydasini gordum. Imkaniniz varsa oyun gruplari akran iletisimi de cok etkili oluyor oneririm. Lutfen yazimi nispet gibi algilamayin erkek cocuk gec konusur diyip ustune gitmemezlik yapmayin 3 yasa kdar normal bekleyin diyenleri dinlemeyin ne kadar erken onlem alirsaniz o kadar iyi diye anlattim ve ekran varsa lutfen sifirlayin birebir insanla iletisimi cok cok cok onemli. Saglicakla buyusun ins🌸