Bebeği devamlı uyutmaya calışmak da bebeğin uyumamasına sebep olabiliyor. Bbğinizi uyutmadan yarım saat önce uygun ortamı hazrlayın . Çok ışıklı ve gürültülü ortamda bbekler daha cok uyarıldığı için uyumayı reddederler . Karnı çok doluysa veya açsa , altı ıslaksa... bbeğinizin hal ve hareketlerini takip edin ona ayak uydrun bu szin için daha kolay olur. Mesela bn 7 gibi uyanıyorum oğlumla (4 aylık) 9 a kadar evin içinde gezdriyorum konuşuyorum onunla. Şarkı söylütorum ona. Karnını doyuruyorum . Tam yatrmaya yakın kucağımda onun durmak istediği pozisyonda durarak ninni söylüyorum. 5 dk ya zaten mayışıyo .sonra ağzına emziğini koyup ayağımda 5 dk sallıyorum uyuyor. Bunu 3 saat arayla tekrarlıyoruz. Bbeğin uyuduğu uyandığı saate bağlı yani. Kendimi ev işine kaptrıp uyku saatini kacrdığım da oluyor . Ozaman hiç uyumak istemiyor . Bbğinize sz ayak uydrrsanız daha kolay oluyor...
İlk gün telefonunuza yatrdığınız kaldrdığınız saatleri kayıt edin . Ertesi gün de ona uymaya çalışın sonrasında düzene griyor...