Nesriiinnn Merhaba kızlar bebeğim 13 günlük. İlk hafta sarılığımız olduğu için kilo kaybımız vardı + sezaryen olduğum için sütüm 5. Günde geldi o yüzden mama + meme şeklinde ilerliyoruz. İlk 10 gün uykusu güzeldi 2 saate bir kendisi uyanıyordu ya da ben uyandırıyordum son 3 gündür asla uyumuyor 4 5 saat uyanık kalıyor ve uyanık kaldığı süre de de sürekli hiç boş durmadan mama + meme gidiyoruz mama içiyor aranıyor meme de 45 dakika rahat kalıyor meme de uyuyor memeyi bırakınca uyanıyor aranmaya başlıyor göğsümde ki süt boşalsa da emmeye devam ediyor emzik verince uykuya dalıyor sizce emzik kullanmalı mıyım
sinoli Nesriiinnn İlk doğum yaptığım günden beri emzik kullanıyorum kızım düşkün değil kriz anlarını önlemiyor ama doyma hissi gelmediği zaman önüne geçiyorum en azından birde uykuya geçerken 100 kere atarak kullanıyoruz sizi emzik olarak kullanıyor olabilir yenidoğan için 45 dakika fazla bir süre ve alışkanlık halime gelirse sizin için zor olur bana kalırsa emzikle çözüm bulun yoksa işiniz çok zor 😕
Melike06666 Ben emzik vermediğime bin pişman oldum kızım beni emzik gibi görüyor memede uyuyor asla başka türlü uyumuyor uyanık olduğunda da sürekli emmek istiyor emzik vermiş olsaydım en azından bi nebze de olsa onula oyalanırdı😑
Nesriiinnn Melike06666 ya bi kaç kişi emzik verme boşa emdiği için kilo kaybı oluyor demişti aile hekimliğinde ki ebe de vermememi söyledi ne zaman yapmam gerekiyor bilmiyorum. Sürekli yapışığız o uyumadığı için huzursuzlanıyor tabi bende uykusuz kalıyorum bugün 5 saat meme de kaldı emiyor bırakıyor maksimum 10 dakika sonra tekrar uyanıyor tekrar meme istiyor
nevaligunler Yeni doğan bebeğin ağzı sürekli aranır sürekli beslemek de gaz oluşumunu arttırır mamadan çok meme ver sütün de artsın doymadığını hissedersen mama ver bence, emzik ver alışsın sürekli aranır uyku geçişleri ilerde kolay olur emziğe alışırsa
Nesriiinnn nevaligunler emzik vermek kilo kaybettirir mi? Emzik vermeden durduramıyorum zaten mamayı da azalttım sürekli emdiği için
nevaligunler Nesriiinnn ben kilo kaybı görmedim ama emzik çenesini yorar emmek de zorlanır dedi doktor öyle bisey de yaşamadım emzik bana göre uyku için memede sürekli uyumaması için iyi bişey alıştırmanı tavsiye ederim
Melike06666 Nesriiinnn bana da sağlık ocağındaki ebeler vermek dedi diye vermedim oysa kızım çok güzel tutmuştu emziği onlar öyle deyince vermedim bi süre sonra da almadı denemediğim emzik kalmadı tutmuyor artık keşke dinlemeseydim diyorum ilk aylarda ben de sizin gibiydim şuan 3 aylık oldu biraz rahatladım ama uyanık olduğunda istiyor ki meme hep ağzında olsun artık göğüslerimde derman kalmadı
Nesriiinnn nevaligunler teşekkür ederim mecbur verdim biraz önce saat 9dan beri emiyordu annem verelim diyordu ben vermiyordum takat kalmadı diye mecbur verdim
Nesriiinnn Melike06666 benimde sizin gibi aynı şekilde ne bende ne göğsümde derman kalmadı 3 gündür. Daha çok küçük olduğu için ister istemez insan ne yapacağını bilemiyor 🥲
Melike06666 Nesriiinnn Aynen öyle insan tecrübesiz olunca ne yapacağını bilemiyor ama olur da ikinci çocuğum olursa ilk günden ağzına tepicem emziği kimseyi dinlemem artık 😅
ZeynepByln Bende senin gibiydim canım oğlum sürekli emmek istiyordu tam göğsümü çektiğim an başlıyodu ağlamaya susmuyordu 🤭bende çok yoruluyordum zorlandım evet hatta senin gibi bende emzik vermeyi denedim ama tutmadı iyi ki de tutmamış çünkü bu süreç geçici bir süreç az sabredersen çocuğun için vermemen daha iyi bence ben diyorum ki iyi ki tutmamış emziği. Şuda var ben emzirmeyi gerçekten çok sevdim çok severek emziriyorum hala daha belki de bu yüzden böyle düşünüyorum.🤷🏻♀️☺️