Rumisss Normalde mama vermiyorum hiç 2 saatte bir emziriyorum üç gün emzirmem yasak ilaç kullandığım için🤦♀️hip mama aldım ama kaç ölçek kaç ml bilemedim
Linaamom Rumisss önce bir 120 ml ılık suya 4 ölçek (mananın içinde ölçeği oluyor canım 4 kaşık yani)mama koy karıştır eğer doymazsa biraz daha yaparsın. Mantığı şu her 30 cc suya 1 ölçek mama ekliyorsun.
goktsem Rumisss livanurvealpinannesi61 her bebeğin gelişimi farklı oluyor benim oğlum 4 ay 9 günlük 4 saatte bir 210 ml içiyor kusma reflü vs hiç bir sağlık sorunuda yok maşallah. Doktor da verebilirsin dedi. Bebek biberonu bitirmiyor az bişey mama kalıyorsa doyuyor demektir. Doyduğunda istemiyor zaten ordan anlayabilirsiniz kaç cc içeceğini.
livanurvealpinannesi61 Minikbala 12 aylık bebek 180 ml içemiyor 4 aylık bebek nasıl içsin. Bana çocuk doktoru 4 aylıkken en fazla 150 ml içebilir o bile fazla demişti. Midesine zarar yani.
ikibaloglanannesi Oğlum 3 ay 17 günlük. Doktorumuz sağılan sütü de mamayı da 90ml vereceksin dedi. 4.ay da ise tam 120ml. 5.ay da ise 150ml. 6.ay da ise 180ml. Her ay 30ml artıracaksın demişti.
livanurvealpinannesi61 goktsem 4 aylık bebek için 210 ml çok fazla yalnız. Bende doktora sormuştum en fazla 150 ml verilir demişti. İlerde mide sorunlarına sebep oluyormuş fazla yeme içme
hayalperest__ Rumisss benim ki 11 aylık 4 aydan beri 90 cc içiyor bir saat 2 saatte bir. Kilosu da güzeldi her ay
ikibaloglanannesi Edaaamom 2.5 saatte bir 90 içiyor. Uyku saati 23:30 o zaman 90 içip saat 05:00’a kadar uyuyor. Sabah 05:00’dan itibaren de gündüz olduğu için 2.5 saatte bir🧿 7 gün sonra 120ml içmeye başlayacak.