Egem2022 Emireymenmom aaa gerçekten mi??? Bu zamana kadar kullandım ben korktum şimdi kanıtlanmış bir bilgi mi bu? 9 ay 14 günlük doğum bugüne kadar ateşlendiğinde zaten kullandım aralardada kullandım ağrı kesici olarak
BabyBD Aklınızda olsun, dr’muz bize ateş yoksa ağrı kesici olarak calpol yerine dolven kullanın, ateş varsa calpol demişti. Sevgiler
gozumunnuru BabyBD dolven 6 aydan önce verilebiliyor mu? Ben verilemiyor diye biliyorum ama yanlış mı acaba merak ettim
Egem2022 BabyBD dolven hiç kullanmadım ben Dr umuz da söylemedi 9 ay 14 günlük oğlum hep calpol kullandım ateşlendiğinde aradada ağrı kesici olarak kullandım calpol u
Emireymenmom Egem2022 evet İnternete yazınca çıkıyor zaten prospektisundeki yan etkileri okursanız ne kadar ciddi etkiler olduğunu görürsünüz malesef
ShuraMeyra Calpol vermeyin lutfen.. dogal yontemlerle gecirin atesi. Ben 40 dereceyi gorunce bile ilik su ile dusurmeye calisiyordum heo zahmetli dogal yolla dusurmek ama evlatlarimiz icin deger
Yagmur988 ShuraMeyra 40 derece ateşle ateş düşürücü vermeden nasıl durdun bebeklerde 38 sonrası çok sakıncalı
Emireymenmom Yagmur988 aslında ateş olması iyi diyor birçok doktor bu bağışıklığın çalıştığını gösteriyormuş vucud bir mikrop virus vs. Görünce ateşi yükseltiyor ki yenebilsin ateş yükseldikçe ölüyorlar sıcaktan çünkü. Ama iste anne yüreği korkuyor malesef ateşten çünkü ateş tehlikeli diye diye büyütülduk öğretildi. Havale geçirmesinden korkuluyor ateş yükseldikçe ama ateş ve havalenin pek alakası yok 38 derece de bile havale gecirilebiliyor ve havale beyinde zarar bırakmaz diyor doktorlar
ShuraMeyra Yagmur988 ılık dus aldırdım bahceye cıkardım. Sükğr biseyde olmadı. Hollandada yasıyoruz bizi 40 derece atesle randevu vermediler. Düsmezse hastaneye kabul ediyorlar kimsede havale falan gecirmedi cevremde ates cıkınca dogal yöntemlerle önce düsürülmeye calısıyor herkes. Yani su zamana kadar ates düsürücü kullanmadık
Brokolilim Yagmur988 Neden ateş öcü mü ? Vücut sizi yönlendiriyor zaten her fırsatta ilaç vermek çocuğa zarar.
Gokturk_ Emireymenmom havale bazı durumlar da hasar bırakır bazı durumlar da bırakmaz .Ama havale erkek bebek ise özellikle spermlere zarar veriyor büyüdüğünde maalesef varikosel gibi hastalıklar çıkabiliyor.
Yagmur988 Emireymenmom Doğrudur canım benim de pek bilgim yok ateşi çıkınca bı çay kaşığı kalpol ver demişti bize doktorum henüz bende kullanmadım ama öyle bildiğim için yorum yaptim
Emireymenmom ShuraMeyra sizi tebrik ediyorum burda hemen ateş düşürücüyu antibiyotik i dayiyorlar el kadar bebelere. Bir okumayı öğrensek prospektus o yan etkiler o kadar korkunç ki. Bir antibiyotik kullanımı sonrası 2.beynimiz olan bagirsaklar o kadar tebrik oluyorki onu tamiratı için 2 sene geçmesi gerekiyor
Emireymenmom Gokturk_ beyne zarar verince onun altındaki sebepler aranmalı zaten. Allah kimseye göstermesin inşallah
ShuraMeyra Emireymenmom . Büyük kızım okula gidiyor hastalık getirdi hepimiz öksürük balgam ne varsa olduk. Bebegimde 1 haftalıkken sütümden gecerek hasta oldu. Balgamı öyle coktu öksürüyoduki doktor asla ilac vermedi cok kücük öksürügü balgamı ilac kadar tehlikeli degil sakın korkma yavas yavas kusarak öksürerek cıkarır dedi. Halbuki öyle kücüktüki öksüremiyodu bile. Neyse gel zaman git zaman simdi 1,5 aylık azaldı balgamo. Burda asla ilac vermiyolar. Büyük kızım 6 yasında bu zamnaa kadar ilac antibiotik kullanmadı. Sadece agrı kesici