Betlakbayir hastanedeki ebe kırkı çıkana kadar bekle çenesi güçlenince tutacaktır demişti öyle de oldu. 40ından sonra geceleri teklif ettim, sakin olduğu zamanlarda teklif ettim reddetti çoğu zmaan asla zorlamadım. Özellikle sakinken ve çok aç değilken yani memeye saldırmayacağı zamanlarda teklif ettim hep. Sonra ufak ufak tutmaya başladı ama uç olmadığı için tutamadı tabii zorlamadan silikonu verdim. Bu süreç bi 10 gün kadar sürdü. Sonrasında silikonla emmesinde izin verdim biraz emince silikonu çektim aradan hem meme ucum da çıkmış oluyordu. Öyle öyle 1hafta daha geçti. Sonra artık hazır olduğunu farkettiğimde bir sabah hiç silikonsuz verdim ve tuttu 2.syınds bıraktık
Burada önemli olan yavaş yavaş adım adım alıştırmaya çalışmak öncelikle. Sonrasında ısrar etmemek ağlarsa üstüne gidersek bu sefer komple meme reddi de yapabilir.
Bir de en önemlisi bence kahverengi bölgeyi iki parmağımla tutup ağzına tıkıştırıyordum, ucu değil önemli olan çünkü. Önemli olan ağzının dolu olduğunu hissetmesi. Eğer hissetmezse emme refleksi harekete geçmiyor