aycaneflin bebeğin sanırım alttan üstten güzel gaz çıkarıyor ancak bebeklerin bağırsakları minik bir gaz kütlesini bile tolere edemiyor. yani şunu demek istiyorum alttan üstten gaz çıkaran bebekler de o bağırsaklarda gezen küçük gazlardan rahatsız oluyor. ıkınıp ağlaması kakasını güzel yapıyorsa gaz sebebiyle oluyor. benim bebeğimin gazı 1 yaşında bitti ve o ıkınıp ağlamaları öyle çok yaşadı ki oğlum. ki güzel geğirir pırt pırt alttan gazını da yapardı. calpol ateşi yükselince veya doktor kontrolünde tespit edilmiş ağrılarda verilmesi gereken bir ilaç çünkü karaciğeri etkiliyor. ben organ nakli servisinde 5 yıl hemşirelik yaptım. calpol sebebiyle karaciğer harabiyeti yaşamış sonunda karaciğer yetmezliğine girip nakil olmuş bir çok bebeğe baktım. o yüzden söylüyorum ki parasetamol her durumda vermemeniz gereken bir ilaç hele ki 1 aylık bebeğe hiç vermemeniz gereken bir ilaç. kiraz çekirdekli bel bandı, gaz masajı, ılık duş, probiyotik damla, gaz damlası, emziriyorsanız kimyon çayı bunları yapabilirsiniz🙏🏻