Kızlar benim 42 günlük bebeğim var. Aşırı gazlı bir bebek. Artık gaz yapmasın diye doğru dürüst birşey yiyemiyorum korkudan. Özellikle kahvaltıda yiyecek bişey bulamıyorum. Süt ürünleri gaz yapıyor diye peynir falan yemiyorum. Sadece yumurta zeytin ekmek ile kahvaltı yapıyorum. Emziren ve bebeği gazlı olan anneler siz nasıl besleniyorsunuz?? 😩😩
AHFKASAP canim benim oglumda gazli bir bebek bende hiç bir sey yemiyordum ama yine gazi oluyordu yemelisin dediler bana yoksa çocuğun bunyesi alışmaz dediler yiyorum artık yemeklerine kimyon at damla kullanıyorum
AHFKASAP sen yine de herşeyden yemelisin kendini bu şekilde kısma zamanla alışıyor bebeğin gaz yapan yiyeceklere de kimyon at yemeklerine. Bide hergun rezene iç mutlaka ben çok faydasını gördüm.
AHFKASAP biz 20 günlüğüz emzirirken gaz sancıları oluyor memeyi bırakıyor aç kalıyor bu sefer napcam bilmiyorum :(
AHFKASAP benim bebeğimde öyle canım.Doktorumuz 2 tane damla verdi ve hergün 3,4 kere rezene çayı 5,6 cc içir dedi..ama bugün bi annemiz post açmış rezene riskli diye ben de kararsız kaldım içirmesem mi diye..damlalar biraz rahatlattı ama🤗
Egemeneslihan Hergün rezene kimyon çayı içiyorum. Yine de gazı çok fazla. Kıyamıyorum ağlamasına mecbur çok kısıtlı şeyler yiyorum. Yavaş yavaş yiyeyim en iyisi haklısınız 😔
duyguuu Hergün sabah akşam rezene kimyon çayı demleyip içiyorum. Ona rağmen gazı oluyor. Hatta bugün bide kakasını yapamadı bütün gün 😩
Ben peynir falan yiyorum yoğurtta yiyorum sütü laktozsuz içtim bi kere bulgur pilavı patlıcan yiyorum bi tek nohut fasulye mercimek yemedim
Bebekbilgen Ben bi kere bi kase yoğurt yedim. O gün bütün gece hiç uyumadı Gaz sancısından. Çok korkuyorum yemeye 😔
AHFKASAP bende iciyordum canim rezene kimyon anason karışımı bi tanıdığım dedi belkide o yaramıyor diye şimdi sade kimyon iciyorum bakalim nasil olacak
AHFKASAP canm süt ürünleri bende yemiyorum doktor uyardı bazen alerjileri oluyormus süt ürününe kakasını kontrol et kanlı leke gibi görürsen süt alerjisi var demektir benmde 26 günlük bende temiyorum inanki korkudan. Çikolata bile gaz yapıyormus yediğim günler kızım çatladı resmen yemiyorum alışsın diyolar bende alıştırayım diyoeum ama çatlıyo dayanamıyorum ne yapcam bilmiyoeum açıkcası
Prensesannesiii Evet süt ürünleri tüketirsem durmuyor gaz sancısından. Ben de hiç tüketmiyorum. Çikolata zaten ağzıma sürmüyorum asla. Bana da alışsın ye biraz bişey olmaz diyorlar ama hayatta gaz yapan hiç bişey yemiyorum.
Egemeneslihan Öyle mi ondan da olabilir mi acaba. Ben de sadece kimyon içeyim bi süre bakalım nasıl olacak
EmineGneDemir o bende de var canim ya emzirirken gaz cikarmaya falan calisiyor ememiyor birakiyor sadece uyurken tam emebiliyor ne yapacagim bende bilmiyorum
EmineGneDemir Yediklerinize çok dikkat edin. Mecburen biraz dikkat edeceğiz. Ben rezene kimyon çayı içiyorum bide ekstra. Siz de deneyebilirsiniz.
Egemeneslihan cumartesi kontrole gidicez bakalım doktorumuz ne dicek gazdanlası falanda kullanmıyoruz daha korkudan bişey yiyemiyorum gaz yapıcak diye
EmineGneDemir bende yemiyordum yine gazi oluyor ya ne yapacagimi sasirdim doktorda her bebegin sorunu diyor tibbi mudahalesi yok diyip yolluyor
AHFKASAP bi takip et bakalim
AHFKASAP humana ve milyona Rezene çayı içiyorum kimyon çayı da hazır mu
EmineGneDemir yok kimyon tohumu aldım onu demleyip içiyorum
EmineGneDemir Bu arada humana yı ben de içmiştim bi sefer o gün daha fazla gazı oldu. Humananın içinde laktoz var o yüzden o da çok gaz yapıyor. Bence direk rezene ve kimyon tohumu alıp kendiniz demleyin