Tatli_Bir_Anne_ Bebeğim 7 aylık olacak, iştahlı bir bebek olmasına rağmen 6. Ayda kilo almadı.. Kabak havuç denemelerini bırakıp kayde değer birşeyler mı yapmalıyım artık.. Sizler neler yapıyorsunuz, kaç öğün ve ne kadar veriyorsunuz ?? Tecrübeli anneler buyrun :)
canimkizim29 Tatli_Bir_Anne_ Ben yeni öğrendiğim ve lezzetli bı tarif vereyim. 1 bardak su 3 4 adet cici bebe 1 yemek kaşığı irmik 1 muz Çok güzel cidden 😁 Sebze olarak kabak havuç haşlıyorum eziyorum ve yoğurt ekliyorum bazen patates de ekliyorum. Et suyuna çorba yapıyorum ya da direkt patatesli et suyu yapıyorum
Kevserberatt Tatli_Bir_Anne_ bebeğim 9 ay 18 günlük hemen hemen herşeyi en başta üç gün kuralı ile verdim. Fazla pimpirik bi anneyim yani geçti o biraz depremden sonra. Şimdi de valla her yemekten tattiriyorum tabi ki yağ şeker tuz inek sütü vs. Gibi yiyeceklerden uzak tutuyorum. Mesela bugün yumurta haslamasi (1 yaş altı sarısı) yoğurt verdim ve kiraz yaprağı sarmasi vardı onun yoğurtlu karışımından öyle öyle zaten bebek de zamanla kendi yiyo zorlamiyo. Diyeceğim o ki sen de yavaş yavaş herşeyi tattır tabi ki kontörlü bir şekilde fazla esirgemeyelim inşallah sağlıklı olurlar 😊
canimkizim29 Tatli_Bir_Anne_ canım önce eti kaynatıyorum piştikten sonra içine patates ekleyip bı yarım saat daha kaynatıyorum
Sgjldah Ay ben de burada beklim kabak ,havuç sırada patates tadımı var tadimlar bitince napicam hiç fikrim yok 🤦
Sgjldah Tatli_Bir_Anne_ Erken mi oluyor 6 ay 7 günlük şuan 6 gün oldu başladık 6. Ay da geçiliyor diye biliyorum ben ama 🤔
Sgjldah Tatli_Bir_Anne_ Doktor 5.5 aylıkken başla demişti aslında reflü var kilo alımı yavaş çok aşırı kusuyor normale göre persentilde de asagidayiz sınıra yakın diyebilirim yani 😔
Kevserberatt Sgjldah ben mama ile besliyorum 5. Ayda başladım sen de 6 da başlamışsın tam zamanı hiç şüpheye düşme yavaş yavaş 3 gün kuralı ile ver ama önce sebze purelerini ver tatlı olanları sonraya bırak yoksa tatlı ile başlarsan sonra sebzeleri reddedebilir
Tatli_Bir_Anne_ Kevserberatt ben o kadar titizlenmedim. Herşeyi 3 gün denemedim. Açıkçası çok sıkıcı buldum bu durumu.. Sadece çocuk biraz yemeye alışsın mantığıyla veriyorum. Kabak yoğurt elma armut patates havuç verdim bununla tahılda verdim ve un çorbası da verdim. Yarın doktora gideceğiz, bu ay hiç kilo almadı, bir adamakilli yedirmeye başlamak istediğimi söyleyeceğim.
Sgjldah Kevserberatt Öyle başladım ilk sebzeler 3 gün kuralı ile ilerliyoruz Tatlı kabak,havuç sırada patates var sonra yeşil kabak en son meyveler ve yoğurt olacak dedi doktorumuz insAllah sever çok kusan bir bebek çok severek hazırlıyorum ama 😔 Çok teşekkür ederim 🥰