E-urey 6 aylık bebeğime havuç patates kabak yoğurt tarımını yaptım sırada ne verebilirim deneyimli anneler yazar mısınız yada nasıl karışımlar yapabilirim zaten bebeğim çok iştahlı değil biraz bana bilgi verebilir misiniz
Umutveannesi E-urey yoğurt, brokoli, avokado, yumurta sarısı (beyazı sizin tercihinize kalmış) sevdiği sebzeler varsa haşlayıp blendır yapın biraz zeytinyağı gezdirip çorba olarak verebilirsiniz. Mevsim meyvelerinden verebilirsiniz. Elma armut bunları sever muhtemelen.
DAO E-urey Avokado, muz, elma, armut ekleyebilirsiniz. Henüz bitmemişken ıspanak olabilir. Çorba yapıp içine şehriye vs atabilirsiniz böylece bakliyata geçiş yapmış olursunuz.
Papatya14 E-urey ben kendimize ne çorba yapıyorsam ona veriyorum tanesiz tabi sabahlari yumurta sarışının yarısi bir kaşık yoğurt evde hangi meyve varsa muz falan ondan eziyorum biraz da yarım çay kaşığı kadar pekmez dökuyorum muhallebi yapmadım ama deniycem bakalım instgramda ek gıda ile çok sayfalar var ordan bakiyorum bende tavsiye ederim
Mikayla E-urey avakado olur taze fasulye,ıspanak,pırasa,taze soğan;soğan;broccoli,karnabahar. Ben sadece gaz yapıcı olacak sebzeleri karısımlara ekledim. Mesela tatlı patatesi denedılkten sonra havuc tatlı patates ve soğan karısımı yaptım.
DAO E-urey Ben 7 aylıkken verdim valla şehriye fasulye mercimek nohut ezdim tabi ama çatalla. Blendr kullanmadım 7 aydan sonra
E-urey DAO peki mesela nohut fasülye falan kendinize yaptığınız yemekten mi verdiniz yoksa bebek için ayrı mı yaptınız
DAO E-urey Kendimize yaptığımdan verdim tuzu en son ekledim ona tuzsuz ayırdım verdim. Ama ekstradan bebek salçası vs almadım açıkçası. Salçaya alerjisi olmadığını görünce domates çorbasıda verdim severek içiyor şimdi.
Mikayla E-urey biz 5. Ayda baslamıstıl tadımlara. İlk ay sebze yogurt meyve seklınde idi. Tam 1 ay sonra sabah kalhvaltıya basladık. Yumurta sarısı lor yada labne yada peynir yanına ıhlamur ve karadut özü. Oğleden sonra yıne sebzeler ve meyve. 15 gun sonrada bu yaptıgımız sebzelerin içine baklıyat eleyecegız 1 avuc ve kıyma.