melekmelek Oğlum 14 aylık söylediklerimizi anlıyor ama hala 2 3 kelime dışında konuşmuyor. Dede baba havhav gakgak..falan diyebiliyor. Sizin 14 aylıkken neler diyordu bebekleriniz. Normal bi durum mu bu yoksa geç mi kaldı?
Sarisin melekmelek kendince kelimeleri var onları söylüyodu mesela çaya ayda, karpuza gogo, muma bobo, anneye inde, süte hoh, teyzeye yeyye, onun dışında baba dede mama su(bu) gibi kelimeleri de söylüyodu aklıma gelenler bunlar
Busra17_18 melekmelek kızım da 13 aylık ama kendince birşeyler diyor anlaşılan en fazla 5 kelimedir. konuşma acısından biraz geriden geliyor gibi hissediyorum
Deletedmom277 melekmelek gakgak çok iyi ya 😀 bunu çıkartması bile çok iyi bu arada 18.ayına kadar 4 anlamlı kelime söylüyorsa yeterli. Yani daha zamanı var.
melekmelek Busra17_18 bana da öyle geliyor aslında.. okuyorum söyleneni anlıyorsa normaldir diyor ama.. doktora sormayı düşünüyorum artık.
Busra17_18 melekmelek evet anlıyor söyleneni ama işte ana yüreğimi ne insan düşünmeden duramıyor. bazı bebekler çok erkenden konuşuyor. bende geç konuşmuşum biraz da ona bağlıyorum
melekmelek Deletedmom277 evet gakgak çok komik oluyor gerçekten tavuklara gakgak diyor genelde😄 aslında sürekli sesler çıkarıyor sessiz bi bebek değil ama anne bile demiyor henüz endişelenmeye başlıyorum ..
Deletedmom277 melekmelek ben hiç endişelenmeyin. Her çocuk hemen konuşmak zorunda değil. Mesela biz üç kız kardeşiz üçümüzde 3 yaşına kadar adam akıllı kelimeler söylememişiz ama şu an çenem asla durmaz. kelime kartları var. Onlardan edinin gün içerisinde 2 kez gösterin. Her gösterdiğiniz nesneyi anlatın. Mesela ağaç var kartta “ bu ne “ diye sorun. Bu ağaç. Bak ağaç cici. Ağacın yeşil yaprakları var diye anlatın beraber resim çizin. O bir şeyler karalarken sizde kenara köşeye ağaç araba çiçek kalp gibi şeyler çizip. Bak bu kalp , bak bu ağaç diyip tekrarlayın. Faydası olacaktır