Kızım, 1. Aydan beri mama desteği alıyor, 1. Ayda (depreme tekabül eden zamanlardı) sürüm bir azaldı, bebek kilo verdi. Doğum yaptığım hastanedeki doktor emzir ve her seferinde mama ver dedi. Bu tabur pek makul gelmedi, emzirme danışmanı aradım, bir pediatrsitten emzirme danışmanlığı ve kilo takibi için destek aldım. Diğer doktorun aksine (ki artık ona götürmüyoruz) mama miktarını düzenledi o zamanlarda 453 olacak şekilde ayarladık. Kilosu toplamaya başladı. Ama yine de çok kilo alması, kilo persentili hep aşağıda benim kızımın. Şu anda da 60cc3 olacak şekilde günde 180 CC mama veriyorum ama artık mama miktarını ayarlama konusunda bende karar vermeye başladım 180 CC üzerine çıktığımız günler oluyor. Bazen emmiyor mesela, mamasını fazlalaştırıyorum veya dışarda oluyoruz mamasını az fazla veriyorum, eğer ki gün içinde emmesi çok iyi ise mamasını daha az veriyorum ve meme reddi olmaması için biberon ile değil beslenme kateteri kullanıyorum böylece aynı anda hem memeyi emiyor hem de mamasını alıyor kateterden (eds dedikleri yöntem) kateterden mama çekerken memeyi de emdiği için meme de uyarılmış oluyor. Bir de mesela benim kızım doğduğundan beri beni sol memeyi pek sevmez, sol memede çok az kalır, sol memenin sağ kadar çok üretim yapmadığını düşündük o yüzden mochinin manuel pompasını aldım pediatristimiz tavsiyesi ile bebek sağı emerken aynı anda sol da uyarılıp beyne sinyal gitsin diye o anda mochi ile de sol memeyi uyarıyorum ve solda da süt artmaya başladı, sol memeyi de eskisinden daha çok emiyor. Ayrıca artık emme süreleri de kısaldı, beş dakikada boşaltıyor memeyi, pediatristimiz öyle dedi zira ben yine panik olmuştum eyvah emmiyor diye, bu çok normalmiş.