İkinci bebeğim olmasına rağmen gerçekten bu defa zorlanıyorm emzirirken. kafamda bir sürü soru işareti var biraz yardıma ihtiyacım var bebeğim 12 günlük sezaryenle doğum yaptım ilk iki gün kaşıkla mama verdik sonrasında sarılığı gitsin diye geceleri 1 defa biberonla mama verdim 7 günlük olana kadar sonra kaşıkla veya siringayla vermeye çalıştım ara ara
Öncelikle en büyük sorunumuz meme yumusakken bebeğim memeyi tutmak istemiyor daha doğrusu çabalıyor ama tutamiyor hep sert dolu dolu olsun istiyo özellikle akşamları emerken yumuşayınca bırakıp agliyo süt var sagiyorum çıkıyor ama.bebegim tutmuyor ve yağlı kısmını almamis oluyor saatlerce mücadele ediyoruz resmen asla almıyor alıp biraz çekse süt inecek ama almıyor
Bir diğer sorunumuz emme süresi. ebeler her iki memeyi de 15 er dk emmesi lazım dedi ama mümkün değil tek memeyi maksimum 10 dk emiyor çoğu zaman 5-6 dk emdikten sonra ya uyuyor yada bırakıyor süreyi nasıl uzatabilirim
Bir de yeme içme meselemjz var ilk bebeğimde lohusayken bile her şeyi yer içerdim bebeğimde etkisi olmazdı bu defa hemen gaz yapıyor bebeğime de bana da. Geçen mercimek çorbası içtim sabaha kadar gaz karnimda dolaştı bebeğim de huzursuzdu ikindi ayaklarını karnına çekti sürekli dün de dayanamadım biraz kola içtim yine aynı şekilde oldu bu ne zamana kadar böyle devam eder ?
Birde bazen mama vermek zorunda kalıyorum kaşıkla veya siringayla almıyor dökülüyor ağzının kenarından ve ağlıyor meme reddi yapmayacak şekilde ne yapabilirim? Eds yapamam çünkü mamayı bebeğim memeyi tutmadığı zaman vermek zorunda kalıyorum..
Fikirlere tecrübelere ihtiyacım var teşekkür ederim şimdiden 🌺