ZamaneAnnesii Bu tuvalet eğitimi bir çok kişi için hazırlıksız yapılan sonu hüsranla biten süreç oluyor. Bebek özellikle hazır olmadan başlanırsa uzun süre kazalar kaçınılmaz oluyor.(bir arkadaşım geçen yaz haziranda bezi çıkarttı ve şuan hala çişini söylemiyor bebeği, yani 2 söylüyorsa 5söylemiyor çünlü bebek daha 2yaşına yeni girmişti ve asla hazır değildi) Çok dikkatli ve temkinli olunmalı diye düşünüyorum ben. Ön hazırlık mutlaka yapılmalı, Çişini kakasını biliyorsa,Sabah kuru kalkıyorsa ve gündüz ızun saatler bezi kuru kalıyorsa bebişiniz tuvalet eğitimine haZır demek. Aslında bir çok madde var mesela emzik biberon meme kullanıyorsa önce bunları da bırakmalı. Kendini ifade edebilecek kadar 2krlimeli cünle kurabiliyor olmaşı. Pijamasını giyinip çıkartabikiyor olmalı. Ben bınunla ilgili Tevhide Dadının tuvalet eğitimi kitabını okudum ve uygulayarak 2.gün kızım lazımlığına gidip çişini kendi yapmaya başladı. Burda en önemli nokta önce brbeğinizin hazır olduğunu görmek sonra annenin hazır olması gerekli eğer siz gergin olursanız bu iş olmuyor. Çünkü her kazasını şevkatle karşılamak gerekli. Ve en önemli nokta şu, çişin geldimi hadi tuvalete gidelim diyip onu yönlendirmemelisiniz asla. Çişi gelip altına yaptığını gördüğünüzde endişelenmeden üzerin çiş oldu gel önce çişinin kalanını lazımlığına yap sonra üzerini değiştirelim sonra da çiş olan yerleri beraber temizleyelim demelisiniz. Çişin kalanını lazımlığa yaptırmak (yapmasa bile )oturtmak çok önemli. (Bebek çiş yaptığı yer ile yapması gerektiği yer arasında bağlantı kuruyor evet çiş yapacağım zaman üzerime değil lazımlığıma yapmalıyım diyor içinde onu benimsiyor) ve çiş olan yeri sakince temizlemeli her zaman şevkatli olmalısınız hayal kırıklığına uğradığınızı göstermemelisiniz. Üzerini değiştirirken vs bir daha çiş geldiğinde lazımlığa gibi şeyler söylememelisiniz,yüzünüz asık olmamalı asla utandırmamalısınız. Kendisi beden farkındalığını kendisi kavrayacak. Diğer durumda geceyide aynı anda kesmeniz gerekli,gece kendisi çiş için uyanmadığı sürece çişe kaldırmamalısınız. Sıvı geçirmez alez alın mutlaka. Uzunca yazdım umarım yardımım dokunur.