Mervew Gokce01ay çoğu artık güzelce cümle kurup sohbet ediyor. Öğrencilerim 3 yaş. Bazılari daha az kelime kullaniyor veya tam sesleri çıkarmıyor. Örtü gel (öğretmenim gel ) diyen öğrencim de var. Öğretmenim bence bunu şöyle yapsak daha iyi olurdu gibi uzun ve yaşın dan büyük cümle kuran cocuklarda var.
Balkupum2505 Gokce01ay 3 yasinda oglum bazı harfleri cıkartamiyo sadece mesela sus dicek yere hus diyo 😀 uzun cümle kuracakken bi anda çinceye dönüyo 😀 normal ilerliyo diye dusunuyorum
bayankitapkurdu Gokce01ay 1,5 yaşından sonra 2 li cümleler kurmaya başladık. 2 yaşında daha uzun cümleler kuruyordu. Şuan büyük insan gibi konuşuyor. 3yaşında. Ha baze kelimeleri ters söyler mesela acaba değil de abaca gibi 🤭. Bir de f harfini söyleyemiyor daha. Fil yerine piş diyor. 3 aylık kızım var ben fıstık kız diye seviyorum oğlum da pıstık kız diye seviyor 😅.
Eminos Gokce01ay cok akici ve her seyi anlayip anlatir bayagi normal yetiskin gini sohbet edebilir cumle tarzi ve konusmasi cok duzgundur 4 yasinda
Emuleys Mervew Benim bebeğim 9 aylık bilir misiniz bilmiyorum samimi geldiniz danışmak istedim bir gün oynarken baba dedi bende heyecanla aldım koştum babasının yanına duysun diye kaç gündür içinden söylüyor yani ağzını açmadan korkuttum mu acaba çocuğumu nasıl düzelir ne yapabilirim ki acaba?
Gokce01ay Benim oğlum 3 yaşına girecek şuan kreşe gidiyor, cümlesi kelimesi var ama canı isterse söylüyor canı istemezse konuşmuyor tek çocuk birde çevremizde yaşıtı da yoktu işaretle gösteriyordu herşeyi kreşe verdik ama şuan canı isterse bişeler söylüyor
Hndealnathn 18 aylıktan itibaren oğlum 2 kelimelik cümleler kurmaya baslamisti 2 yaşına geldiğinde artık muntazam bir şekilde konusuyordu
Merveumay35 Benim kizim gec konustu. 2 yastan sonra acildi. Suan 3 yasina 1 ay var.8-10 kelimelik akici cumleleri var. Karistirdigi seyler cok var gec konusmasina bagliyorum onuda. 2 yasinda 1 yas seviyesinde kelimesi vardi cunku. Suan masallahi var hepimizi parmaginda oynatiyor yani😂
Profanne Gokce01ay 3 yas 3 ay oglum var 2 yasından beri her derdini anlatır anlasılır ve net sekilde konusur uzun uzun cümle kurar sarkı söyler ben degil etraftaki herkes söylediğini anlar zaten konusmaya cok erken basladı 7 aylıkken anne baba meme diyordu kardeşi 2 yasında cok cok az kelimesi var mesela anne baba gitti bitti attı top anneanne Cik Cik korktum sıcak abi abla gibi anca söylüyor onuda ben ve babası anlıyoruz etraf pek anlamıyor her cocuk böyle Kardeşte olsa fRklı bakın, 😌
Mervew Emuleys zorlamadan zamana bırakmak lazım. Unutuyorlar zamanla. Onu bizde çok yapıyoruz zor bir kelimeyi tekrar edince hoşumuza gidiyor fazla tepki veriyoruz tekrar söylemiyor. Ama o kelime onun aklında ve bir defada ağzından çıkmış bir süre sonra devamı gelir. Ama hadi Baba baba diye uğraşırsaniz o an ki tepkiniz aklına daha fazla gelir.. Farklı bir kelime ile konuşmasını destekleyin. Örneğin mama kolay söylenir . Çokça tekrar edin. Mama dediğinde hafifçe gülümseyip sarılıp sakin sevecen bir ses tonu ile tebrik edin. Bebekler bu sakinliği sıcaklığı seviyor davranış.pekisir.