Uras21 Pcoslu biri olarak ufacık bilgilendireyim korkunuz geçsin. Pcos her kadında farklı görünümdedir. Benim kardeşimde de var. Onda oluşturduğu etki adet düzensizliği ve tüylenme. Bende ise insülin direnci artırımı ile beraber kilo alma ve çok zor kilo verme, düzensiz adet olma (burayı açmak istiyorum, 2-3 ayda bir değil düzensizten kastım. 35 günde bir olacak şekilde bir düzenden bahsediyorum). Bunlar dışında bende başka bi etkisi yok. Kardeşim doğum kontrol hapı kullanmadan adet olamıyor. Bende böyle bi durum yok. Çocuk konusuna gelecek olursam her pcoslu hamile kalamaz diye bir şey yok. Her şeyden önce Rabbimin yazdığı bir kader var. Ben hamile kalmada zorlanmadım elhamdülillah. Konuyu daha da genişletebilirim ama gerek yok. Ufak bi bilgilendirme yapmak istedim. Fakat sizde pcostan ziyade kist olduğunu düşünüyorum. Şunu da belirtmek isterim olurda pcos var ise korkmayın, öldürmüyor ☺️ İlk anda insan bi ürperiyor sanki kötü hastalıkmış gibi ama çok şükür öyle bi durum değil. Vakit kaybetmeden gidin muayene olun gerekirse tedavi başlanır.