Gk123 Kızlar malesef yalnızım kayınvalidem 2 ay önce vefat etti annem de babannemi bakıyor bana yardımcı olcak kimsem yok. Bebeğimin kırkı çıkıyor yarın onu nasıl yıkayacağım ne yapacağım bilgi verir misiniz
Visnelidondurma Gk123 biz dümdüz yıkadık valla. Adettendir diye annem suyun içine altın attı bide okudu yıkarken o kadar. Ben çok inanıp yerine getirmem boyle gelenekleri
gulsum11 Gk123 bir tesbihe 40 ihlas okuyup suyun içine atıyosun die biliyorum canım ama sen yine bi annene vs sor istersen
Gk123 Visnelidondurma bende adet yerini bulsun kendimce ne yapabilirim diye düşünüyorum ne okudu acaba anneniz
Fadime2314 Biz tuzlama yaptk az bişey sonra yikadk suyun içine süt kattık dua felan ettik öyle bende bilmiyorum kayinvalidemle yikadk
Gk123 Fadime2314 bizde tuzlama falan yok galiba ya pirinç tuz bişeyler koyuyolar bişey okuyolar ama tam bilmiyorum bende 😁
Gk123 gulsum11 teşekkür ederim canım ya hem adet yerini bulsun hem de eksik bişey yapmayım diye çabalıyorum kendimce
liyamira İlla birisine gerek yok bence biz eşimle birlkte yıkadık ben yıkadım eşim su döktü benm kanamm oldgu için eşim abdestlendi okuyarak yıkadık suya altın attık sadece o kadar 2.kızımdada kendim yıkadım aynı şekilde ( bildiği surelerden okudu )
Nrelms Benim annem ve kayınvalidem 40 tane taşa 40 fatiha okudu suyun içine attı öyle yıkadık ve bende o taşlarla yıkandım. Fatihayı neye okuduğunuzun önemi yok sayısı önemli olan.